• Sterrenhemel
  Geplaatst op 25 - 05 - 2018

  Er zijn veel redenen waarom mensen niet in God geloven, of twijfelen aan zijn bestaan. In het boekje ‘Altijd groter’ bespreekt theoloog Marinus de Jong 21 redenen om (niet) in God te geloven. De Jong probeert aan te tonen dat God ongrijpbaar is. God ontsnapt steeds weer aan onze beelden en laat zich niet vangen in onze overtuigingen, aldus de omslag van het boekje.

  1
 • Geplaatst op 30 - 03 - 2018

  Is je leven zinvoller wanneer je gelooft? Ton van Brussel, voormalig directeur van debatcentrum de Rode Hoed, is bij uitstek iemand die die vraag kan beantwoorden. Als tiener raakte hij zijn geloof kwijt, maar hij hervond het ook. Hij concludeert in ieder geval: "Goed leven kan ook zonder God, als ongelovige, maar mij valt het als zoekende gelovige lichter".

  No comments
 • Geplaatst op 27 - 03 - 2018

  Moet je gek zijn om in God te geloven? Naïef, onkritisch en zweverig? Of is geloven in God minder dom dan het lijkt? Over deze vragen gaat het boek ‘God bewijzen: argumenten voor en tegen geloven’ (2013). Filosoof Leon de Bruin schreef de volgende recensie over ‘God bewijzen’. Zijn conclusie? “Het beste boek van dit moment als het gaat om de redelijke verdediging van geloof in God.”

  No comments