• Neeltje Jans Zeeland
  Geplaatst op 28 - 06 - 2018

  De ‘atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse (70) uit Zeeland is dinsdag overleden. Hendrikse werd bekend door zijn onthulling dat hij atheïst is. Hendrikse schreef twee boeken die voor veel ophef zorgden, met name binnen de PKN waar Hendrikse predikant was.

  No comments
 • Kerkhof
  Geplaatst op 15 - 06 - 2018

  Is God dood of leeft hij nog? Over deze vraag gaat atheïst René Gabriëls in debat met de gelovige Emanuel Rutten, komende dinsdagavond 19 juni in Maastricht. Een debat rond het gedachtegoed van filosofen als Nietzsche en Kant. Een debat ook, over de vraag of je God kunt bewijzen. Het event 'God: dead or alive?" wordt georganiseerd door studentenvereniging Lux ad Mosam in samenwerking met De Grote Vragen.

  No comments
 • Sterrenhemel
  Geplaatst op 25 - 05 - 2018

  Er zijn veel redenen waarom mensen niet in God geloven, of twijfelen aan zijn bestaan. In het boekje ‘Altijd groter’ bespreekt theoloog Marinus de Jong 21 redenen om (niet) in God te geloven. De Jong probeert aan te tonen dat God ongrijpbaar is. God ontsnapt steeds weer aan onze beelden en laat zich niet vangen in onze overtuigingen, aldus de omslag van het boekje.

  1