• Geplaatst op 12 - 02 - 2018

  Waarom leven we eigenlijk? Die vraag raakt bij velen een gevoelige snaar, schrijft redacteur Tom Hofland van het online magazine BEDROCK in een vragenrubriek op de site. “Wie heeft er niet in bed, onder de douche of tijdens een saaie treinrit ineens gedacht: waar doe ik het eigenlijk voor? Bestaat God? Is er een lot? Of is alles los zand?” Zijn advies aan iedereen die met deze vragen bezig is? “Ga op zoek!

  1
 • Geplaatst op 19 - 12 - 2017

  Wat is de zin van het leven? Heeft het leven überhaupt zin, of is het in feite een zinloze bezigheid waaraan we zelf ‘zin’ moeten geven? En hoe verhoudt het wel of niet geloven in een God of hogere macht zich tot de vraag naar de zin van het leven? Classicus en vrijdenker Anton van Hooff laat zijn licht schijnen over deze vragen, geïnspireerd door de filosofieën van Camus en Epicurus.

  No comments
 • Geplaatst op 01 - 12 - 2017

  Als zeventienjarige, ongelovig geworden jongen, werd ik geraakt door het werk van de Franse schrijver Albert Camus. Hij gaf woorden aan een bestaan zonder God en beantwoordde een vraag die toen in mijn vriendenkring steeds vaker werd gesteld: wat is de zin van het leven? Als kind hield je je daar niet mee bezig.

  No comments