• Sterrenhemel
  Geplaatst op 25 - 05 - 2018

  Er zijn veel redenen waarom mensen niet in God geloven, of twijfelen aan zijn bestaan. In het boekje ‘Altijd groter’ bespreekt theoloog Marinus de Jong 21 redenen om (niet) in God te geloven. De Jong probeert aan te tonen dat God ongrijpbaar is. God ontsnapt steeds weer aan onze beelden en laat zich niet vangen in onze overtuigingen, aldus de omslag van het boekje.

  No comments
 • Geplaatst op 09 - 04 - 2018

  Als 16-jarige kwam Stef Bos een keer thuis uit de kerk, klapte het Liedboek voor de Kerken op tafel en zei: “Hier ben ik klaar mee”. Toch is hij in feite altijd een gereformeerde jongen gebleven. Dat zei de zanger zondagavond in het tv-programma 'Adieu God', met Tijs van den Brink. Terugkijkend constateert hij dat hij vooral klaar was met de kerk; met de structuur. Zijn daad was het verzet van een puber, terwijl hij zijn geloof niet daadwerkelijk losliet.

  No comments
 • Geplaatst op 27 - 03 - 2018

  Kun je het bestaan van God bewijzen? Een interessante vraag, waarover je allerlei bomen kunt opzetten. Filosoof Jeroen de Ridder kiest ervoor om dat niet te doen. Hij vindt dat je het bestaan van God niet hóéft bewijzen. We geloven allerlei dingen zonder dat daarvoor bewijs is, zegt hij. Waarom moet dat bewijs er dan ineens wél zijn ten aanzien van het bestaan van God?

  3