• Relaties
  Geplaatst op 11 - 05 - 2018

  Volgende week trouwt de Britse prins Harry met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Dat vinden wij een mooie gelegenheid om op De Grote Vragen het fenomeen ‘relaties’ eens onder de loep te nemen. We beginnen met de vraag: hoe denken Nederlanders, jongeren in het bijzonder, eigenlijk over relaties? Over liefde, bij elkaar blijven (...of niet), over seks? Kinderen krijgen, scheiden? We zochten wat cijfers en onderzoeken bij elkaar.

  No comments
 • Geplaatst op 08 - 03 - 2018

  (VIDEO) Petra De Sutter is fertiliteitsdeskundige, politica en Vlaams denker. Ze maakt zich zorgen om de manier waarop wij als samenleving zijn gaan denken over het krijgen van kinderen. Designerbaby’s zijn voor haar een brug te ver. Daarom pleit ze voor een maatschappelijk debat over ethische vragen rond technologische ontwikkelingen.

  No comments
 • Geplaatst op 19 - 01 - 2018

  Er is een ‘voortplantingsindustrie’ aan het ontstaan die kinderen op bestelling kan produceren in een lab. Die ontwikkeling moet niet ongehinderd ruimte krijgen. Het is tijd voor een stevig maatschappelijk debat over voortplanting, want de risico's die kleven aan nieuwe technologieën op het gebied van voortplanting zijn aanzienlijk. Dat zegt juriste Britta van Beers in een interview in het Financieele Dagblad (FD).

  No comments