Geschreven door Redactie / 

20 november 2017 / 

7 Apps om de pijn van je break-up te verlichten

Het uitraken van je relatie kan flinke impact hebben op je leven. Als die ene speciale persoon je verlaat, lijkt je leven ineens zinloos. Hoe vind je de zin in het leven weer terug? Gebruik een app, adviseert het online magazine Popular Science met een knipoog. “Apps genezen misschien geen hartzeer, maar ze kunnen de pijn van een break-up wel verlichten.”

Redacteur David Nield van Popular Science noemt en beschrijft vervolgens zeven apps die je kunnen helpen bij het verwerken van je relatiebreuk. Zo is er Rx Breakup, dat je 30 dagen lang activiteiten biedt om je bezig te houden, je gedachten te ordenen en je op te vrolijken. En Meetup, dat erop gericht is je de deur uit te dwingen, waar je nieuwe mensen kan ontmoeten. De app vraagt je naar je interesses en geeft vervolgens suggesties voor (uitgaans)plekken en events in jouw omgeving.

Lees ook: Vreemdgaan, ben jij sterk of ga je voor de bijl? 

Apps genezen weliswaar geen hartzeer, ze kunnen wel de pijn van een break-up verlichten, aldus Popular Science.

Medicijn tegen hartzeer

Er op uit trekken kan een goed medicijn zijn tegen hartzeer. Hoewel er verschillende reis-apps zijn, laat Kayak je alles zien wat je nodig hebt op één plek. Handig toch? Jij hebt immers genoeg aan je hoofd? Ben je op zoek naar iets wat lijkt op Rx Breakup, dan is Mend misschien iets voor jou. Het noemt zichzelf “een zelfzorgapp voor een gebroken hart” en omvat 28 dagen aan meditaties en oefeningen. Ook daarna kan Mend je blijven begeleiden met dagelijkse trainingen.

Onder controle

Ook Headspace is een meditatie-app. Het begeleidt je door een reeks mindfulness-oefeningen, elk met een ander doel (stress en angst verminderen, beter slapen, meer zelfvertrouwen krijgen enz.). Dan is er nog Break-up Boss, dat erop gericht is om je relatiebreuk ‘onder controle’ te krijgen, in plaats van dat het jou beheerst. En tot slot is er… jawel: Tinder. Oké, oké, onmiddellijk na een break-up zal niet iedereen emotioneel klaar zijn om weer te daten. Toch kan het in contact komen met nieuwe mensen je helpen om weer zin in het leven te krijgen, schrijft Popular Science.

(Bron en meer lezen: Popular Science)

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!