Zingevingsborrel: De zoektocht naar een zinvol leven

Wat is de zin van ons bestaan? En hoe kunnen wij werkelijk gelukkig zijn? In het bedrijfsleven is het nogal eens ‘eerst ik, dan niet jij, en dan weer ik’. We stippelen zorgvuldig onze carrière uit en zijn geleerd om te kiezen ‘voor ons zelf’. Maar worden we daar nu écht gelukkiger mensen van?

Sommigen zien de wereld zelfs als ‘markt’ en als ‘strijd’. Een ratrace is hiervan het gevolg waarin de mens verwordt tot een ‘winner’ of een ‘loser’. De existentiële geluks- en betekenisvraag is de Vlaamse psychiater en hoogleraar Dirk de Wachter op het lijf geschreven. Hij wil ons vanuit de filosofie en psychologie kritisch bevragen én meenemen in zijn verhaal hoe je een gelukkig en zinvol (werk)leven kunt leiden.

Wanneer? Donderdagavond 8 december: inloop is vanaf 19:30 uur. Om 20:00 uur begint de voordracht en wordt gevolgd door een borrel met open einde tot ongeveer 22:00 uur.

Deze zingevingsborrel wordt georganiseerd door Rotterdam Rijker. Deelname kost €12,50 per persoon. Voor meer informatie en voor het bestellen van tickets ga je naar de website van Rotterdam Rijker.