Boekenclub: The Ethics of Authenticity

Authenticiteit. Is dat een mooi ideaal, of een leeg modewoord? Daarover gaat het tijdens een nieuwe serie avonden van onze Boekenclub. Samen gaan we The Ethics of Authenticity lezen en bespreken. In dit boek legt de bekende filosoof Charles Taylor uit, dat het authenticiteitsideaal zoals wij dat kennen vaak verkeerd wordt geïnterpreteerd. Authenticiteit wordt dan een vorm van relativisme: iedereen bepaalt voor zichzelf wat goed is, of welke manier van leven het waard is om na te streven.

Waar komt onze hang naar authenticiteit vandaan? Hoort het bij het typisch Westerse individualisme en relativisme, waarin iedereen vooral ‘zichzelf’ moet kunnen zijn? Hoe past authenticiteit precies in de ontwikkelingen van de afgelopen eeuwen? En zouden we authentiek-zijn inderdaad belangrijk moeten vinden? Over deze en andere vragen gaan we het hebben tijdens de Boekenclub. En jij kunt meedoen!

Datums en locatie

We komen samen op een nader te bepalen locatie in Amsterdam, op de volgende avonden:

  • Maandag 21 maart 2022
  • Maandag 4 april 2022
  • Maandag 18 april 2022
  • Maandag 2 mei 2022
  • Maandag 16 mei 2022

Meedoen?

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan bij Mark Shaw via: mark.shaw2@gmail.com. Wil je meer lezen over het thema van deze Boekenclub-avonden? Kijk dan hier!