Pelgrim Podium: Een generatie met lege handen?

Je bent geboren tussen grofweg 1985 en 2000. Je had een onbezorgde jeugd en je leerde dat je vooral moest gaan doen wat je leuk vond. De wereld lag voor je open en alles was mogelijk. Maar in werkelijkheid ziet het leven van twintigers en dertigers er anders uit: ze moeten hard werken, hebben geen eigen huis en voelen zich vaak ongelukkig. De gedroomde vooruitgang bleek een desillusie. Het roept de vraag op: wat dan wél?

Over deze vraag gaat het Pelgrim Podium van dinsdag 7 november 2023 in de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam Delfshaven, met niemand minder dan Marianne Thieme en Talitha Muuse.

Teruggrijpen naar een traditionele levensstijl

Marianne Thieme (1972) is oud-Tweede Kamerlid en pas afgestudeerd als theoloog. Zij schreef onlangs in de Groene Amsterdammer een essay over de Ierse schrijfster Sally Rooney, dé millennialhype in de literatuur op dit moment. Thieme is enthousiast over haar boek ‘Prachtige wereld, waar ben je’, waarin millennials teruggrijpen naar een traditionele levensstijl. En in hun zoektocht naar betekenis spelen met woorden uit de christelijke traditie.

De Rotterdamse Talitha Muusse (1991) zal met Marianne in gesprek gaan. Zij is sociaal ondernemer en presentator. Talitha is zelf millennial, maar behalve dat ook expert op het gebied van generatietheorie en duurzaamheid.

Meer informatie

Datum: 7 november 2023
Tijd: inloop om 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Adres: Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam
Entree: gratis
Meer informatie: website Pelgrimvaderskerk

Pelgrim Podium