Zingevingsborrel ‘Durf of bluf’ met Rosanne Hertzberger

Hoe is het met jouw morele kompas? Laat je inspireren door de kritische en moedige denker, Rosanne Hertzberger.

Geloof heeft in onze tijd plaatsgemaakt voor bewijs. Het leven baseren op wetenschappelijke feiten geeft ons het veilig idee een evidence-based bestaan te hebben. De mens denkt zijn bestemming te hebben bereikt in een zakelijk, redelijk en evidence-based bestaan. De lifestyle van meditatie en mindfulness past perfect binnen die nihilistische tijdsgeest: ieder voor zich, emoties negerend én wetenschappelijk verantwoord.

Intussen worden we er niet moediger op. Volgens microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger is meer morele moed nodig om in een steeds complexere wereld te blijven navigeren en om je eigen waarden te ontdekken en volgen. Rosanne vertelt ons tijdens deze Zingevingsborrel meer over de boodschap die ze verspreidt: geef de mens zijn irrationele leven terug en de wetenschap haar zekerheid.

Wanneer? Donderdagavond 9 februari, inloop is vanaf 17:45 uur. Om 18:00 uur begint de voordracht, die wordt gevolgd door een borrel. De avond duurt tot ongeveer 22:00 uur.

Deze Zingevingsborrel wordt georganiseerd door Rotterdam Rijker. Deelname kost €10,00 per persoon. Voor meer informatie en voor het bestellen van tickets ga je naar de website van Rotterdam Rijker.