Zingevingsborrel ‘Zingeving in simpele zaken’

Volgens een overzichtsstudie van een paar jaar geleden spelen drie bronnen een belangrijke rol bij het ervaren van ‘meaning in life’: betekenis, doelgerichtheid en samenhang (in de onderzoeksliteratuur: significance, purpose, coherence). We ervaren zingeving wanneer ons leven belangrijk lijkt, ergens naartoe gaat en logisch voelt. Herkenbaar?

Over deze vraag van Ben Tiggelaar in zijn column in NRC praten we met elkaar door tijdens de zingevingsborrel ‘Zingeving in simpele zaken’.  Waar zie jij in jouw leven significance, purpose en coherance? Op welke momenten? En waar/wanneer mis je die? Of specifieker: wat zijn betekenisvolle rituelen voor je? Vertel eens? Waarom is het belangrijk? Wat ervaar je dan…?

Ben je student en/of 20’er en heb je zin in een gezellige avond mét een goed gesprek? Kom dan naar de zingevingsborrel van De Grote Vragen. En neem je vrienden mee!

Donderdagavond 23 juni in bar-restaurant Hofman (Janskerkhof 17A) in Utrecht. Laat hieronder je gegevens achter om je aan te melden.

Ja, ik wil mij aanmelden: