Geschreven door Redactie / 

7 december 2020 / 

Lianne, 32: Gaan vrijheid en duurzame liefde samen?

Lianne

Ik kan mezelf omschrijven als die eeuwige single. Ik heb vooral korte relaties gehad. Op een enkele keer na, leek het vaak niet eens op een echte relatie; was het meer gewoon gezellig daten. Zodra het serieuzer werd, haakten we af. Soms de ander, soms ik.

En ja, daar kwam helaas soms ook liefdesverdriet bij kijken. Het is niet dat ik geen relatie wil. Het gebeurt op de één of andere manier gewoon niet.

Ik houd van avontuur, de wereld intrekken en af en toe mijn leven op de kop zetten door mijn koers te veranderen

De zoektocht van Lianne

Ik besef mij dat ik een ander soort leven leid dan de gemiddelde leeftijdsgenoot. Ik streef niet naar het stichten van een gezin. Ik wil geen huis kopen om ergens settelen. Ondanks dat het een enorm taboe kan zijn om dit soort dingen uit te spreken, ben ik er steeds meer voor gaan staan. Ik houd van avontuur, de wereld intrekken en af en toe mijn leven op de kop zetten door mijn koers te veranderen: bijvoorbeeld in het buitenland gaan wonen.

Ik ben me ervan bewust dat ik hierdoor misschien niet de juiste match ben. De gemiddelde dertiger wilt toch wel ergens neerstrijken.

Tja, en waarom ik nu eenmaal zo denk?
Misschien komt het omdat mijn ouders zijn gescheiden toen ik 12 was. Dit was voor mij een duidelijk signaal dat mensen nu eenmaal niet ‘tot de dood hen scheidt’ bij elkaar blijven. Ik geloof eerder dat sommige mensen voor een bepaalde tijd met je optrekken, mensen die passen bij die periode in je leven. Dus ben ik ook niet op zoek naar die ene ware persoon die mijn hele leven bij mij zal zijn.

Of misschien komt het wel dat ik zo druk was met van mijn vrijheid, genieten en rond te reizen, dat ik geen ruimte bood aan een serieuze liefde. Single zijn maakte al dat reizen een stuk makkelijker.

Als je niet weet wat je zoekt, vind je het ook niet

Ik en de liefde
Zo begon ik na te denken over de vraag: Wat betekent de liefde nu echt voor mij? Misschien besef ik mij het belang van de romantische liefde niet goed, gaf ik geen prioriteit aan het uitzoeken wat ik hierin verwacht. En als je niet weet wat je zoekt, vind je het ook niet!

Ik wil de aankomende tijd een zelfonderzoek induiken waarbij ik hopelijk beter ga begrijpen wat mijn eigen waarden en verwachtingen zijn in de liefde. En ook: wat mijn eigen liefdestaal is. Wie weet, kom ik er onderweg achter wat een goede relatie is en welke weg ik wil inslaan om een partner te vinden die bij mij past.

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!