Geschreven door Redactie / 

1 september 2022 / 

Boekenclub: De staat van Plato

De Staat (The Republic) is één van de bekendste invloedrijkste werken van de Griekse filosoof Plato. Hij schreef het rond 380 voor Christus. In De Staat legt Plato de fundamenten uit van zijn politieke filosofie, maar ook zijn ethiek en zijn Ideeënleer komen aan bod. Thema’s als rechtvaardigheid, de rol van filosofie en poëzie en de onsterfelijkheid van de ziel passeren de revue.

Het werk werd beroemd vanwege zijn rijke inhoud en literaire stijl, maar ook berucht vanwege het totalitaire aspect van de staat die Plato erin ‘ontwerpt’.

Nieuwe serie avonden

Heb jij deze klassieker altijd al eens willen lezen? Of wil je ‘m opnieuw lezen én er samen met anderen over doorpraten? Meld je dan aan voor een nieuwe serie avonden van de Boekenclub van De Grote Vragen, die volledig in het thema staat van De Staat van Plato.

We starten op maandagavond 3 oktober en de bedoeling is om dit boek in ongeveer 10 avonden te bespreken. Ben jij erbij? Geef je dan op via deze link. Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een mailtje naar Mark Shaw: mark.shaw2@gmail.com.

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!