Mens-zijn

hoe geef ik mijzelf geluk

‘Diep’ afl. 4: Hoe geef ik mijzelf geluk?’

Door Dominique Deinum

”Het ter discussie stellen van deze vraag gaf haar meer zelfkennis, en op zijn beurt gaf deze nieuwe zelfkennis ruimte voor een hernieuwde visie op haar gedrag en persoonlijke groei.” schrijft Dominique Deinum over afl. 4 van ‘Diep’ met Anouk Hoogendijk.

LEES VERDER
hoe kom ik tot rust

‘Diep’ afl. 3: Hoe kom ik meer tot rust?

Door Kimberley Ring

Wat vond kijkster Kimberley Ring van afl. 3 van ‘Diep’: de zoektocht naar rust van Nienke Plas? ”Bijzonder om te zien hoe Nienke, naarmate de nacht vorderde, ze haar levensvraag steeds aanpaste en meer tot de kern kwam.”

LEES VERDER
Angst voor de toekomst

‘Diep’ afl.2: Waarom heb ik angst voor de toekomst?

Door Demi Beurskens

Demi Beurskens volgde de zoektocht van Koen Kardashian, aflevering #2 van het programma Diep. Demi: ”Je ziet in zijn gezichtsuitdrukking dat hij ergens komt waar hij nog niet geweest.”

LEES VERDER
genieten

‘Diep’ afl.1: Hoe geniet ik meer van het leven?

Door Dominique Deinum

Omdat we houden van levensvragen, volgen we het EO-programma ‘Diep’ op de voet. Dominique bekeek de aflevering met Dennis Schouten over genieten van het leven.

LEES VERDER
Coronacrisis eenzaamheid

Maakt de coronacrisis ons eenzaam?

Door Jeannette Helms

Ben jij je sinds de coronacrisis ook meer alleen gaan voelen? Redacteur Michelle herkent zich in het verhaal van de introverte Jeannette Helms: de coronacrisis leerde haar dat eenzaamheid iets heel anders is dan ze eerder dacht.

LEES VERDER
Relatie problemen

Een relatie zonder relatieproblemen, hoe doe je dat?

Door Annelies de Jong

De meeste relaties kennen naast mooie momenten ook problemen. Kun je überhaupt een relatie hebben zónder relatieproblemen, vroegen we ons af? Psychologe Annelies de Jong geeft antwoord.

LEES VERDER
Thuiswerken

Wat betekent het nieuwe normaal voor mij? Deel 4: studie & werk

Door Pedro de Bruyckere

Online werken en leren is de afgelopen maanden in een versnelde ontwikkeling gekomen. Daarmee neemt virtueel contact steeds vaker het fysieke contact over. Wat voor een invloed heeft dit op onze studie, werk en welzijn? We vroegen het aan onderwijspsycholoog Pedro de Bruyckere.

LEES VERDER
het nieuwe normaal

Wat betekent het nieuwe normaal voor mij? Deel 3: vriendschap

Door Alie Lassche

Terug naar het nieuwe normaal. Wat betekent dit voor mijn (nieuwe) vriendschappen? Promovenda Alie Lassche schrijft voor ons over tegenstrijdige verlangens en vriendschap in een anderhalvemeter-samenleving.

LEES VERDER
rust

Wat betekent het nieuwe normaal voor mij? Deel 2: nieuwe keuzes

Door Michiel van der Pols

Tot voor de crisis waren we druk om heel wat ballen in de lucht te houden: familie, vrienden, werk, vrijwilligerswerk, sport en feestjes. Hoe leuk en belangrijk allemaal ook, de agenda’s zaten overvol. Maken we in het nieuwe normaal straks nieuwe keuzes?

LEES VERDER
Hechten op afstand

Wat betekent het nieuwe normaal voor mij? Deel 1: Hechten op afstand

Door Hanneke Schaap-Jonker

We zoeken allemaal nabijheid, maar in een 1,5 meter-samenleving worden we gedwongen om te hechten op afstand. Psycholoog en theoloog Hanneke Schaap gaat in op de vraag wat dit doet met onze psyche (en met ons geloof) en geeft handreikingen hoe we hier mee om kunnen gaan.

LEES VERDER
vasten

Waarom zou je vasten?

Door Michelle van der Meer

De laatste jaren wordt vasten steeds bekender: je geheel of gedeeltelijk onthouden van eten, drinken, luxeartikelen of geneugten voor een bepaalde periode. Om religieuze maar ook niet-religieuze redenen doen steeds meer mensen mee aan een vastentijd. Redacteur Michelle vraagt zich af waarom juist onder haar millennial-generatie het vasten aan populariteit wint.

LEES VERDER
thuiswerken coronacrisis

Wat leert de coronacrisis ons over liefde?

Door Cocky Drost-de Wit

Veel stellen werken vanuit huis, al dan niet ook nog kinderen bij de les houdend. Er zijn spanningen: verlies van structuur, inkomen of zorgen om gezondheid. Maar ook: samen een crisis het hoofd bieden, kan je dichter bij elkaar brengen. Hoe zorg je ervoor dat je liefdesrelatie hier sterker uitkomt?

LEES VERDER