Start | Series

Series

Corona vaccin

Q&A: Hoe veilig is het corona-vaccin eigenlijk?

Door Chris Kruse | 22 december 2020

Het moment dat we ons kunnen laten vaccineren tegen corona komt steeds dichterbij. Toch heeft onze redacteur Michelle nog wel vragen: hoe veilig is het vaccin? Wat zit erin en hoe werkt het? Zijn er nog onbekende bijwerkingen? Geneesmiddelen-expert prof. dr. Chris Kruse geeft antwoord.

Kwetsbaarheid

Kunnen we ons hechten op 1,5 meter?

Door Hanneke Schaap-Jonker | 17 december 2020

We zoeken allemaal nabijheid, maar in een 1,5 meter-samenleving worden we gedwongen om te hechten op afstand. Psycholoog en theoloog Hanneke Schaap gaat in op de vraag wat dit doet met onze psyche (en met ons geloof) en geeft handreikingen hoe we hier mee om kunnen gaan.

Thuiswerken

Wat is de impact van thuiswerken?

Door Pedro de Bruyckere | 16 december 2020

Online werken en leren is de afgelopen maanden in een versnelde ontwikkeling gekomen. Daarmee neemt virtueel contact steeds vaker het fysieke contact over. Wat voor een invloed heeft dit op onze studie, werk en welzijn? We vroegen het aan onderwijspsycholoog Pedro de Bruyckere.

Feestje

Door Redactie | 15 december 2020

Waarom kan het feestje niet doorgaan dat ik voor mijn vriendin heb georganiseerd? Waarom moet dat nou in het water vallen, na alle moeite die ik er in heb gestoken?

Vriendengroep

Door Redactie | 15 december 2020

Hoe lang nog tot onze vriendengroep weer bij elkaar komt? We weer kunnen bomen over het leven? We weer kunnen discussiëren over klimaatverandering en elkaar kunnen uitschelden voor provinciaal of randstad-wappie? Hoe lang nog tot we weer bier kunnen drinken en onbedaarlijk kunnen lachen?

Mijn familie omhelzen

Door Redactie | 15 december 2020

Hoe lang nog mag ik mijn familie niet vasthouden? Mijn vader omhelzen, die worstelt met zijn net-ontdekte spierziekte? Mijn moeder vasthouden, die rouwt omdat de toekomst die ze zich had voorgesteld opeens zo anders is?  Mijn oma een kus geven, die me in haar hart draagt en voor wie één knuffel meer zegt dan 1000…

Lockdown

Wat leert de coronacrisis ons over kwetsbaarheid?

Door Karin Prins | 15 december 2020

Waar de één zich met een garage vol voedsel in huis heeft verschanst, loopt de ander fluitend mee in de rijen strandwandelaars op Scheveningen. Beide reacties, paniek en nonchalance, lijken eenzelfde verklaring te hebben: een dreiging op zo’n grote schaal, zijn we in het rijke westen niet (meer) gewend.