Start | Zoektochten

Zoektochten

Laura (25): hoe vind ik rust bij de keuze voor deze éne?

Door Redactie | 5 mei 2021

Wie ben jij? Laura, beginnend psychologe, 25 jaar, wonend in Utrecht met drie huisgenoten. Denkt veel na over het leven en de liefde. Wat is jouw relatiestatus nu? En wat is, in een notendop, jouw verhaal als het gaat om relaties? Ik heb net mijn eerste relatie van een prille 3 maanden. Van jongs af…

Liesbeth wat betekent vertrouwen

Liesbeth: ‘Wat betekent het om te vertrouwen?’

Door Redactie | 13 januari 2021

Wat betekent het om iemand te vertrouwen? Deze vraag vond ik erg interessant, en is voor mij een grote vraag. Omdat vertrouwen in mijn ogen de essentie is van een gezonde liefdesrelatie.

Sophie

Carin, 25: ‘Hoe blijf ik dankbaar in mijn relatie?’

Door Redactie | 15 december 2020

Tot mijn schaamte moet ik zeggen dat ík degene ben die regelmatig in de ‘onze-relatie-is-zo-beroerd’-stand gaat, en is mijn man het lijdend voorwerp. Hoe kan ik uit mijn vaak zo kritische houding blijven en juist de goede dingen zien en benadrukken?

Intro + aanmelding boekenclub

Door Redactie | 8 december 2020

Wij van De Grote Vragen houden erg van lezen. Het verruimt je blik en werpt nieuw licht op grote vragen. Nóg leuker wordt het wanneer je een boek en thema met andere lezers kunt bespreken. Zo leren we van elkaar en houden we elkaar scherp! Onze redacteur Mark Shaw zoekt daarom deelnemers voor De Grote…

Annemijn over de liefde

Annemijn, 23: Hoe blijft liefde echt in een maakbare wereld?

Door Redactie | 8 december 2020

Welke invloed hebben films, social media en commercials op ons beeld van de liefde? Ontkomt de liefde aan ons ‘maakbaarheidsdenken’? De komende tijd ga ik met deze vraag aan de slag.

Korne

Korné, 25: Bestaat onvoorwaardelijke liefde?

Door Redactie | 8 december 2020

Ik zou me graag meer willen verdiepen in wat ‘onvoorwaardelijke liefde’ precies betekent, en vervolgens of het bestaat of niet. Ik sluit het bestaan ervan zeker niet uit. Ik wil door me in te lezen het concept beter begrijpen en kijken in hoeverre het concept voorkomt in de realiteit.

Lianne

Lianne, 32: Gaan vrijheid en duurzame liefde samen?

Door Redactie | 7 december 2020

Ik kan mezelf omschrijven als die eeuwige single. Ik heb vooral korte relaties gehad.
Een vaste relatie, een gezin stichten, het trekt mij niet. Ik heb het veel te druk met mijn vrijheid: reizen, avontuur. Hoe komt het dat ik zo over de liefde denk?