Start | Zoektochten | Hoe krijg ik een goede relatie

Hoe krijg ik een goede relatie

Liesbeth wat betekent vertrouwen

Liesbeth: ‘Wat betekent het om te vertrouwen?’

Door Redactie | 13 januari 2021

Wat betekent het om iemand te vertrouwen? Deze vraag vond ik erg interessant, en is voor mij een grote vraag. Omdat vertrouwen in mijn ogen de essentie is van een gezonde liefdesrelatie.

Sophie

Sophie (25): ‘Hoe blijf ik dankbaar in mijn relatie?’

Door Redactie | 15 december 2020

Tot mijn schaamte moet ik zeggen dat ík degene ben die regelmatig in de ‘onze-relatie-is-zo-beroerd’-stand gaat, en is mijn man het lijdend voorwerp. Hoe kan ik uit mijn vaak zo kritische houding blijven en juist de goede dingen zien en benadrukken?

Annemijn over de liefde

Annemijn, 22: Hoe blijft liefde echt in een maakbare wereld?

Door Redactie | 8 december 2020

Welke invloed hebben films, social media en commercials op ons beeld van de liefde? Ontkomt de liefde aan ons ‘maakbaarheidsdenken’? De komende tijd ga ik met deze vraag aan de slag.

Korne

Korné, 23: Bestaat onvoorwaardelijke liefde?

Door Redactie | 8 december 2020

Ik zou me graag meer willen verdiepen in wat ‘onvoorwaardelijke liefde’ precies betekent, en vervolgens of het bestaat of niet. Ik sluit het bestaan ervan zeker niet uit. Ik wil door me in te lezen het concept beter begrijpen en kijken in hoeverre het concept voorkomt in de realiteit.

Lianne

Lianne, 32: Gaan vrijheid en duurzame liefde samen?

Door Redactie | 7 december 2020

Ik kan mezelf omschrijven als die eeuwige single. Ik heb vooral korte relaties gehad.
Een vaste relatie, een gezin stichten, het trekt mij niet. Ik heb het veel te druk met mijn vrijheid: reizen, avontuur. Hoe komt het dat ik zo over de liefde denk?