Geschreven door Redactie / 

1 december 2017 / 

Canvas plaatst serie korte video’s over grote vragen

Kan je jezelf helemaal kennen? Is er een hoger doel in het leven? Wat maakt van iemand een goed mens? Is er leven na de dood? Over deze en tal van andere grote vragen heeft de Belgische tv-zender Canvas een uitgebreide serie korte video’s online gezet. In de filmpjes geven tal van bekende Vlamingen, Nederlanders en Europeanen een persoonlijk antwoord op een grote levensvraag.

Ook zangers Rikkert Zuiderveld en Elly Nieman, van het bekende duo Elly en Rikkert, en Stef Bos komen langs. De filmpjes over grote vragen zijn onderdeel van een speciaal ingerichte pagina, Wereldbeeld: een online platform rond zingeving, filosofie en religie. Bekijk hier een overzicht van alle video’s.

Lees ook: Vlaams onderzoek, boek en theatertour rond grote levensvragen

Ook het bekende zangduo Elly en Rikkert, hier op hun trouwdag in 1968, komt langs in verschillende video’s over grote vragen op de website van Canvas. (foto: Ron Kroon/Wikimedia Commons)

Behoefte aan reflectie

Met de video’s wil Canvas bijdragen aan het gesprek over vragen rond de zin van het bestaan. Volgens de website van Canvas heeft de samenleving behoefte aan reflectie op het leven en op onze normen en waarden. Bovendien wil de zender het publiek laten kennismaken met verschillende levensbeschouwelijke visies. De korte video’s rond grote vragen zijn een onderdeel van deze strategie.

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!