Cursus Religie en Geweld

Denkplek voor zinzoekers

Start | Cursus Religie en Geweld

Vind jij het lastig om een goed en onderbouwd antwoord te geven op de vraag of religie tot geweld leidt? Zou je je hier best eens wat meer in willen verdiepen? Volg dan onze gratis online cursus Religie en Geweld. Tijdens de cursus van zes lessen vorm jij je mening over religie en geweld.

Gratis online cursus

Een ruime meerderheid van de Nederlanders denkt dat religie meer kwaad dan goed doet. De vraag is natuurlijk: waar komt dat idee vandaan? Klopt deze bewering eigenlijk wel? Je kunt ook andere vragen over religie stellen. Bijvoorbeeld: wat is de definitie van religie? En wanneer kun je spreken van ‘religieus geweld’? Over dit soort vragen gaat het in de gratis online cursus Religie en Geweld.

Zelf een mening en visie vormen

Tijdens de cursus, die bestaat uit zes lessen, krijg je geen antwoorden aangereikt. Je moet zelf een inhoudelijke mening en visie vormen. Iedere week pak je een nieuw onderwerp op. Aan het einde van de cursus:

  1. weet je welke hoofdstromingen er zijn in het denken over religie en geweld,
  2. kun je nieuwsitems en opiniebijdragen over religie en geweld (beter) duiden,
  3. ben je in staat om inhoudelijk op dergelijke items en artikelen te reageren,
  4. kun je een (persoonlijk) antwoord geven op de vraag of geweld onlosmakelijk verbonden is met verschillende religies. En daarmee een betere inhoudelijke bijdrage leveren aan het publieke debat rond religie en geweld.

Interesse?

Schrijf je hier in voor de gratis online cursus Religie en Geweld

  • Individuele cursus
  • Kies je eigen tempo
  • Zes lessen, iedere week een nieuwe les
  • Begeleiding door een e-coach
  • Ook geschikt voor bijv. studiekringen en studentenverenigingen
  • Ontwikkel onderbouwde standpunten