Geschreven door Redactie / 

11 maart 2019 / 

Debat: Ik stuntel, dus ik ben

Het Veritas Forum en de Stichting voor Christelijke Filosofie houden op 8 april 2019 een debat met als thema: ‘Ik stuntel, dus ik ben. Over de grens tussen gelukken en mislukken’. Locatie: het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Het debat zoomt in op de mens. In hoeverre zijn wij mensen stuntelende wezens? En welke plek mag stuntelen hebben in ons mens-zijn? Het debat vindt plaats in het kader van de Maand van de Filosofie. Dat is een jaarlijks terugkerend evenement, met door heel België en Nederland filosofische nachten, programma’s, lezingen, debatten en festivals.

Imperfectie

Tijdens dit Veritas-debat gaat het allereerst om de vraag, of er in onze prestatiemaatschappij (nog) ruimte is voor imperfectie en gebrokenheid. Kortom, voor gestuntel? Aan de andere kant is het een zoektocht naar de rol die onze verantwoordelijkheid speelt, zodra de stuntelende kant van de mens ruimte krijgt. Sprekers zijn oud-politicus Bram Peper en management-goeroe en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bonnetjesaffaire

De ‘bonnetjesaffaire’ rondom Bram Peper, destijds burgemeester van Rotterdam, is een treffend voorbeeld van gestuntel. Maar het ging in die affaire net zo goed om de vraag naar onze verantwoordelijkheid. De organisatoren van het debat zijn dan ook blij dat Bram Peper acte de présence zal geven op 8 april in Utrecht. Onder leiding van presentator Andries Knevel zal Peper in gesprek gaan met Ben Tiggelaar. Verder zal journaliste Rinke Verkerk een column uitspreken.

Informatie

Datum: maandag 8 april 2019
Aanvang: 19.30 uur
Plaats: Academiegebouw Universiteit Utrecht, Domplein 29
Toegang: entree gratis, aanmelden niet nodig
Meer informatie: klik hier

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!