Geschreven door Redactie / 

16 november 2017 / 

Studenten ontwikkelen robot tegen slapeloosheid

Vier Delftse studenten menen een oplossing te hebben gevonden voor slapeloosheid: een slaaprobot. Dat schrijft het online magazine Baaz. Hun idee is intussen uitgemond in een heuse startup, Somnox, met als missie om mensen wereldwijd beter te laten slapen.

Job, Julian, Stijn en Wouter – de mannen achter Somnox – ontmoetten elkaar bij een minor robotica aan de Technische Universiteit (TU) Delft. Vanuit verschillende achtergronden (informatica, industrieel ontwerpen en werktuigbouwkunde) gingen ze aan de slag met een probleem wat ze bij veel vrienden en familie tegenkwamen: slecht slapen.

Met een slaaprobot die inspeelt op zaken als geluid, ademhaling en geborgenheid, willen vier jonge ondernemers het probleem van slapeloosheid aanpakken.

Slaaprevolutie

“We hebben veel onderzoek gelezen over stress-gerelateerde slaapproblemen en de effecten van ademhaling, geluiden en geborgenheid hierop”, vertellen de jonge ondernemers. Gebaseerd op deze onderzoeken ontwikkelden ze prototypes die vervolgens uitgebreid zijn getest en verbeterd. Met een team van engineers, onderzoekers, slaap-enthousiastelingen, marketeers en ervaren ondernemers werkt Somnox intussen aan een ‘slaaprevolutie’.

Meer dan 80 testpersonen hebben al met de Somnox-slaaprobot geslapen. Ook sleepten de jongens een partnership binnen met bedden- en matrassenfabrikant Auping, dat Somnox helpt de slaaprobot te produceren op een duurzame manier.

(Bron en meer lezen: Kickstarter.com)

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!