Geschreven door Dominique Deinum / 

18 mei 2021 / 

‘Diep’ afl.1: Hoe geniet ik meer van het leven?

We hebben allemaal levensvragen waar we mee worstelen. Ook Bekende Nederlanders, hoe geslaagd en compleet hun leven soms ook lijkt. Presentator Joram Kaat sluit in het TV-programma ‘Diep’ (EO) verschillende BN’ers een nacht op met hun levensvraag. Ze gaan erover in gesprek met drie ‘wijzen’: experts.

Wij duiken ook graag diep in levensvragen, we volgen het programma op de voet. En vragen enkele kijkers: helpt het programma jou verder? Dit keer de aflevering met Dennis Schouten ‘Hoe kan ik meer genieten van het leven?’, bekeken door Dominique.

Door doelen te stellen en hard te werken, ontwikkelen we onszelf. Maar wat als je ambitie ten koste gaat van genieten?

Voldoening vinden

Levensvragen, ook ik heb ze: wat is het doel in mijn leven? Hoe besteed ik mijn tijd goed? Een antwoord geven op deze vragen is niet simpel. Ik duw ze dan ook vaak terzijde. Maar dat aandacht steken in levensvragen kan lonen laat het nieuwe EO-programma ‘Diep’ zien! Op lichtvoetige wijze, worden bekende Nederlanders geconfronteerd met de levensvragen die zij hebben.

“Ik herken mijzelf in hoe Dennis zijn tijd vooral zo nuttig mogelijk probeert in te delen en hier op korte termijn voldoening uithaalt. Maar op de lange termijn juist voldoening mist”

Het programma is niet alleen leuk om te bekijken, maar zet je ook sterk aan het denken. De levensvragen die bij een ander spelen zijn namelijk niet uniek, maar zeer herkenbaar. Zo heb ik de aflevering met Dennis Schouten bekeken. Ik herken mijzelf erg goed in hoe Dennis zijn tijd vooral zo nuttig mogelijk probeert in te delen en hier op korte termijn voldoening uit haalt. Maar op de lange termijn juist voldoening mist. Tijd steken in hoe je die voldoening wél kunt behalen, kan erg lonen! Na in gesprek te zijn geweest met de drie ‘experts’ moet Dennis Schouten, die erom bekend staat dat hij het graag simpel houdt, toch erkennen dat hij nieuwe inzichten heeft gekregen.

Bekijk hieronder een fragment uit ‘Diep’ met Dennis Schouten:

Dominique Deinum

Dominique Deinum (1992) is sinds januari 2020 (web)redacteur bij de Grote Vragen. Hij studeerde Politicologie aan de Universiteit Leiden, en werkt voor de Grote Vragen onder meer aan materiaal voor op de website. Waarom Dominique actief werd voor de Grote Vragen? "Filosoferen en discussiëren over onderwerpen als religie, de wetenschap en de samenleving heb ik altijd enorm leuk gevonden. Bij de Grote Vragen kan ik direct betrokken zijn bij het denken en debat over deze onderwerpen. Erg leuk!"

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!