Geschreven door Demi Beurskens / 

25 mei 2021 / 

‘Diep’ afl.2: Waarom heb ik angst voor de toekomst?

We hebben allemaal levensvragen waar we mee worstelen. Ook Bekende Nederlanders, hoe geslaagd en compleet hun leven soms ook lijkt. Presentator Joram Kaat sluit in het TV-programma ‘Diep’ (EO) verschillende BN’ers een nacht op met hun levensvraag. Ze gaan erover in gesprek met drie ‘wijzen’: experts.

Wij duiken ook graag diep in levensvragen, we volgen het programma op de voet. Demi Beurskens keek naar de zoektocht van Koen Kardashian. Hij wilde een antwoord op de vraag: ‘Waarom heb ik angst voor de toekomst?’. Wat vond Demi ervan?

Fragment uit ‘Diep’ aflevering 2 met Koen Kardashian

Geen verloren nacht

Koen opent het programma met zijn levensvraag ‘waarom heb ik angst voor de toekomst?’ Hij stelt zich open en kwetsbaar op, hij is klaar voor wat de nacht hem gaat brengen. Helaas heb ik de eerst 10 minuten een paar keer op pauze moeten drukken omdat ik het té ongemakkelijk vond voor Koen. Het eerste gesprek wordt geopend met de woorden ‘Ik denk dat je mij wel herkent’ van Jimmy Geduld. Nou, dan ben je mij al gauw kwijt. Het gesprek start hiermee totaal niet op gelijke voet, wat het eigenlijk een éénrichtingsverkeer maakt: namelijk het verhaal van Jimmy. Koen antwoord beleefd op zijn vragen maar het zweeft nog tergend ver boven de oppervlakte.

Martijn, de tweede bezoeker, heeft oprechte interesse getoond. Hij neemt het boek van Koen mee en krijgt verhalen van hem te horen die ook de kijker een beter beeld geeft van hem als persoon. Toch voelt ook dit gesprek niet als een verdieping, ik vind het meer een inleiding voor het leven van Koen.

Rianne komt hem dan als laatste bezoeken. Zij weet het een en ander los te brengen bij Koen, gelukkig. Ze stelt rake, open vragen en vertelt openhartig haar eigen verhaal. Dit geeft hem de motivatie om zijn ervaringen met haar te delen, die op bepaalde vlakken elkaar raken. Ik vind het mooi en bemoedigend om te zien dat hij dit ook wil delen voor de kijker. Je ziet in zijn gezichtsuitdrukking dat hij ergens komt waar hij nog niet geweest is en ik krijg het idee dat de nacht niet verloren is gegaan.

Bekijk hier de uitzending met Koen

Demi Beurskens

Demi Beurksens (1996) studeerde een aantal jaar Sociale Wetenschappen in Utrecht en werkt momenteel bij Liberté, een bedrijf dat tiny houses ontwerpt en bouwt. Zelf bouwde ze haar eigen tiny house waarmee ze samen met haar kat George in Zeist woont.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!