Geschreven door Kimberley Ring / 

1 juni 2021 / 

‘Diep’ afl. 3: Hoe kom ik meer tot rust?

We hebben allemaal levensvragen waar we mee worstelen. Ook Bekende Nederlanders, hoe geslaagd en compleet hun leven soms ook lijkt. Presentator Joram Kaat sluit in het TV-programma ‘Diep’ (EO) verschillende BN’ers een nacht op met hun levensvraag. Ze gaan erover in gesprek met drie ‘wijzen’: experts.

Wij duiken ook graag diep in levensvragen, we volgen het programma op de voet. Wat vond kijkster Kimberley Ring van de zoektocht naar rust van presentatrice, zangeres en actrice Nienke Plas?

Iedereen ervaart weleens momenten waarin er behoefte is aan meer rust. Vragen als hoe krijg ik meer rust, hoe gun ik mijzelf die rust en waar besteed ik mijn tijd aan, komen dan ook vaak terug. Voor Nienke Plas is dit niet anders. Maar wat is rust eigenlijk?

Bijzonder om te zien hoe Nienke, naarmate de nacht vorderde, ze haar levensvraag steeds aanpaste en meer tot de kern kwam. Natuurlijk hielpen de ‘wijzen’ haar op geheel eigen manieren verder. Van bijbel teksten, naar mindfulness oefeningen, tot lichaamspsychologie: het is allemaal voorbij gekomen. En al deze gesprekken en opdrachten brachten zichtbaar een stuk bewustwording van de vraag achter de vraag.

Religie en spiritualiteit krijgen een mooie plaats, maar geen zware plaats. Zo wordt Jezus omschreven als een influencer met 2,4 miljard volgers. Wel een creatieve vertaalslag naar de belevingswereld van Nienke Plas natuurlijk!

En het mooie vond ik eigenlijk wel dat alle opdrachten dusdanig toegankelijk, begrijpelijk en laagdrempelig zijn, dat iedereen ze vanuit de huiskamer makkelijk kan uitproberen! Voordat je het weet sta je daar relaxed op een maandagochtend met allerlei nieuwe inzichten.

Ik zou zeggen, probeer het eens en gun jezelf die 35 minuten om de aflevering te kijken!

Kimberley Ring

Kimberley Ring wist al op jonge leeftijd dat ze iets met zingeving wilde gaan doen. Ze studeerde Theologie aan het Windesheim. Inmiddels werkt ze als geestelijk verzorger, persoonlijk begeleider en creatieve organisator en doet dat vanuit een humanistische levensbeschouwing. Meer over haar en haar werk is te vinden op zininzingeving.nl

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!