fbpx

Religie

Zoeken naar betekenis

Home | Religie

Over religie bestaan allerlei grote vragen. Bijvoorbeeld: is er iets dat ons overstijgt? God misschien? Kan je überhaupt bewijzen dat God bestaat? En als Hij bestaat, welke godsdienst heeft het dan bij het rechte eind? Zijn wij mensen spirituele wezens? Is religie goed voor de samenleving? Of leidt het uiteindelijk alleen maar tot ellende en geweld? In ons dossier ‘Religie’ vind je alle artikelen en nieuwsberichten die met dit thema te maken hebben. Verschillende denkers en deskundigen geven hun antwoorden op de grote vragen rond religie.

Geloven voor domme mensen?

Is geloven voor domme mensen?

Is geloven voor domme mensen? Opmerkingen van die strekking worden anno 2019 volop het internet op geslingerd, ook op onze Facebook-pagina. Atheïsme wordt gepredikt als het de enige logische levensovertuiging. Maar is geloven werkelijk alleen een bezigheid voor minder intelligente mensen? Predikant Adrian Verbree vindt van niet. Hij schreef er een column over.

LEES VERDER
Begraafplaats

Bewijs voor Gods bestaan?

Zijn er bewijzen voor het bestaan van God? Moet je zijn bestaan überhaupt willen bewijzen? Schrijver en predikant Adrian Verbree heeft hier zo zijn eigen gedachten over. Het kan, denkt hij, uit onverwachte hoek komen.

LEES VERDER
Sovjet-Unie

Beter af zonder religie?

Zijn we beter af zonder God? Zonder religie? Predikant en schrijver Adrian Verbree heeft daar zo zijn eigen ideeën over. We hebben tenslotte al een uitgebreid experiment gehad met deze theorie… in de Sovjet-Unie. En we weten hoe erg dat misliep.

LEES VERDER
Hemel

De hemel in zes liedjes

Bestaat de hemel? Over die vraag denken veel mensen wel eens na. Het is dan ook niet gek dat deze vraag ook in de muziek regelmatig langskomt. We zetten wat liedjes op een rij met een verwijzing naar de hemel.

LEES VERDER