Geschreven door Redactie / 

5 januari 2023 / 

Bekend ‘anti-zelfhulpboek’ krijgt verfilming

Een van de bekendste zelfhulpboeken van de afgelopen jaren is ongetwijfeld ‘De Edele Kunst van Not Giving a F*ck’ van Mark Manson uit 2016 (in Nederland 2017). Het vervolg uit 2019 (in Nederland 2021) kreeg de titel ‘Alles is F*cked’. Dat het maar duidelijk moge zijn. Maar daar blijft het niet bij. In december 2022 liet Manson weten dat een film aankomt, gebaseerd op het eerste boek. Er is al een trailer en Manson meldt dat de film straks via streamingdiensten te zien is.

Leer citroenen eten

Manson wil ons met deze film helpen om minder vreselijke mensen te worden. Bereid je daarbij voor op dezelfde rauwe en verfrissende eerlijkheid die ook het boek kenmerkt. Manson wil ons daarmee laten zien hoe we tevreden, zinvolle levens kunnen leiden. Daarvoor moet de bullshit aan de kant, stelt hij. Want een mooier, fijner leven hangt niet af van ons vermogen om limonade uit citroenen te maken, maar van ons vermogen om citroenen te eten.

Van de film verscheen onlangs deze trailer. (Bron: Mark Manson/Youtube)

Stop met wegrennen

De film sluit dus naadloos aan op het boek, dat volgens Manson een anti-zelfhulpboek is. In ‘De Edele Kunst van Not Giving a F*ck’ richt hij zijn pijlen op de Millennials, met als hoofdboodschap: je bent niet bijzonder. Gewoon niet. En zodra je dat accepteert en stopt met wegrennen voor je angsten, fouten en onzekerheden, ga je de moed en het zelfvertrouwen vinden waar je al zo lang naar op zoek was. Anders gezegd: neem jezelf en het leven niet zo serieus. Dan wordt het allemaal een stuk leuker. Kijk… dát vinden wij een mooie reden om deze film te bekijken.

Meer info is te vinden op www.subtleartmovie.com. Daar zie je (binnenkort) ook op welke streamingdiensten de film te zien is. Ook leest onze redacteur Gertjan momenteel ‘Alles is F*cked’, dus de kans is groot dat je daarvan nog een recensie kunt verwachten!

Subtle Art of Not Giving a F*ck
Behalve een trailer is er ook al een filmposter. (Bron: Subtleartmovie.com)

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!