Geschreven door Redactie / 

28 november 2017 / 

Elon Musk waarschuwt weer voor kunstmatige intelligentie

Opnieuw waarschuwt Elon Musk voor de gevaren van ongecontroleerde kunstmatige intelligentie. Dit keer in reactie op een video van een robot die verbazingwekkende acrobatische prestaties levert. De CEO van Tesla Motors reageerde met een tweet op de video van de lenige robot.

“Dit is niets, over een paar jaar zal die robot zich zo snel voortbewegen dat je een stroboscoop nodig hebt om hem te zien. Slaap lekker”, schreef Musk op het sociale medium. En kort erna: “We moeten kunstmatige intelligentie/robotica reguleren zoals we dat met voedsel, drugs, vliegtuigen en auto’s doen. Publieke risico’s vereisen publiek toezicht. Het afschaffen van de FAA maakt vliegen niet veiliger, luchtvaartautoriteiten zijn er met een goede reden.”

Grootste bedreiging van de mensheid

Musk beschouwt robots als ‘de grootste existentiële bedreiging van de mensheid’. Al eerder dit jaar zei Musk dat wetgeving en regulatie rond robotica noodzakelijk is, voordat robots mensen gaan doden. In 2015 ondertekende hij een oproep van vooraanstaande technologen aan de Verenigde Naties om zogeheten killer-robots te verbieden.

Niet gebouwd als moord-robot

De Tesla-voorman staat niet alleen in zijn standpunt rond robotica en kunstmatige intelligentie. De Brtitse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking waarschuwt bijvoorbeeld regelmatig dat kunstmatige intelligentie het einde van het menselijk ras zou kunnen betekenen. De robot in de video, Atlas genaamd, vormt waarschijnlijk nog geen bedreiging voor de mensheid. Bovendien is Atlas niet gebouwd als moordende robot, maar juist als rampen-robot. In omstandigheden waar mensen lastig kunnen werken, kan hij worden ingezet.

(Bron en meer lezen: Space.com)

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!