Geschreven door Laurens van Lavieren / 

13 oktober 2021 / 

Geloof #2: De pijn van de wereld en God, met Carmen

In deze aflevering van Diepe Gesprekken vervolgen Laurens en Carmen hun gesprek over geloof, zingeving en de betekenis van ons leven (...of het gebrek daaraan). Dit keer doen ze dat wandelend, aan de rand van Amsterdam. Vragen in dit gesprek zijn onder meer: wie of wat is God eigenlijk? en: Waarom is God een 'oplossing' voor alle pijn en ellende in deze wereld?

Carmen woont in de hoofdstad en is therapeut-in-opleiding. Ze geeft openlijk toe dat ze “niet goed weet” wat ze “met spiritualiteit aan moet”. Als ze in contact komt met ‘dominee Laurens’, ontstaan boeiende gesprekken. Ze besluiten een paar van deze gesprekken op te nemen. In deze mini-serie ‘Geloof jij het?’ praten ze eerlijk en open over spiritualiteit, geloof, zingeving en God.

Laurens van Lavieren

Laurens van Lavieren (1989) is ondernemer en theoloog. Hij is projectleider van De Grote Vragen. Het is zijn passie om met mensen te zoeken naar waarheid. En naar antwoorden op vragen als: wat is goed leven? Wat doet er echt toe? Wat geeft zin? Laurens woont in Amsterdam, is getrouwd met Leanne en vader van Ben.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!