Geschreven door Laurens van Lavieren / 

23 november 2021 / 

Geloof #3: Over naar binnen kijken bij jezelf, en waarheid

Luister hier de laatste aflevering van deze mini-serie over geloven, zingeving en spiritualiteit. Carmen is therapeut-in-opleiding en woont in Amsterdam. Ze geeft openlijk toe dat ze "niet goed weet" wat ze "met spiritualiteit aan moet". Via gesprekken met 'dominee Laurens' gaat ze op zoek naar wat haar leven zin geeft, maar zoekt ze ook de confrontatie met Laurens dat wat hij gelooft.

In dit gesprek hebben ze het over (de) vrijheid om te kiezen; over de zoektocht naar spiritualiteit en hoeveel dat te maken heeft met naar binnen kijken, omdat je in jezelf ook verwondering en geloof kunt vinden; over het heel persoonlijke aspect van een zoektocht naar geloof en spiritualiteit; en over de vraag: wat is waarheid? Een vraag die ten diepste te maken heeft met de vraag: waar sta ik voor?

Laurens van Lavieren

Laurens van Lavieren (1989) is ondernemer en theoloog. Hij is projectleider van De Grote Vragen. Het is zijn passie om met mensen te zoeken naar waarheid. En naar antwoorden op vragen als: wat is goed leven? Wat doet er echt toe? Wat geeft zin? Laurens woont in Amsterdam, is getrouwd met Leanne en vader van Ben.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!