Geschreven door Redactie / 

18 november 2017 / 

Leven in 2035: geprint voedsel en relaties met robots?

Hoe ziet de wereld er in 2035 uit? Dat is het thema van het nieuwe boek ‘De wereld van morgen’ van trendwatcher Richard van Hooijdonk, dat onlangs verscheen. In het boek schetst hij hoe snel ons leven verandert en welke impact dat heeft op de manier waarop we leven, wonen en werken.

Vonden we de technologische ontwikkelingen van de afgelopen twintig jaar snel gaan, de komende twintig jaar gaan ze – als Van Hooijdonks blik in de toekomst juist blijkt – minstens zo snel. Het olietijdperk is in 2035 voorbij, denkt hij, en onze energievoorziening komt straks uit de ruimte. Werken is niet per se meer nodig, dankzij een basisinkomen.

Trendwatcher Richard van Hooijdonk denkt dat er in de toekomst relaties gaan ontstaan tussen mensen en robots. Dat schrijft hij in zijn boek ‘De wereld van morgen’.

Relaties tussen mens en robot

Maar er is meer. We printen ons eten, hebben slimme meubels die zichzelf verplaatsen en robots brengen onze kinderen naar bed. Zelf autorijden hoeft nooit meer; dankzij zelfrijdende auto’s kunnen wij tijdens het reizen een dutje doen. We hebben chips in ons lichaam die voorkomen dat we ziek worden, of waarmee we supersnel talen kunnen leren. En tussen mensen en robots ontstaan fascinerende relaties…

‘De wereld van morgen is opgedeeld in acht onderwerpen: gezondheid, wonen, vervoer en reizen, werk, leren, duurzaamheid, veiligheid, welvaart en sleutels (tot verandering). Van Hooijdonk noemt zijn boek een ‘must read’ voor wie klaar wil zijn voor de toekomst.

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!