Mens-zijn

polyamorie

Wat ik als monogaam leer van polyamoristen

Door Laurens van Lavieren

De laatste tijd kom ik steeds vaker mensen tegen die aan polyamorie doen. Ik moet meestal even slikken als ik het hoor. Ik ben toch gaan luisteren naar de ‘drive’ achter polyamorie. En als overtuigd monogaam leerde ik er verrassend veel van.

LEES VERDER
vader en kind

‘Diep’ afl. 5: Wat is een goede vader?

Door Tamar Berends

Tamar bekeek aflevering 5 van het tv-programma ‘Diep’ over de vraag van rapper Donnie: wat is een goede vader en hoe wordt hij er zelf één? Tamar: ”Natuurlijk kan het helpen om iemand te laten zien hoe jij door moeilijke periodes komt maar ik blijf de bekerende ondertoon horen, helaas.”

LEES VERDER
Abortus

Abortus: een poging om mijn gedachten te ordenen

Door Stefan Paas

De laatste tijd laait het publieke debat over abortus steeds opnieuw op. In dat debat mist theoloog Stefan Paas nogal eens de middenweg. Het gaat hard tegen hard en daardoor loop je vaak op eieren, schrijft hij.

LEES VERDER
hoe geef ik mijzelf geluk

‘Diep’ afl. 4: Hoe geef ik mijzelf geluk?

Door Dominique Deinum

”Het ter discussie stellen van deze vraag gaf haar meer zelfkennis, en op zijn beurt gaf deze nieuwe zelfkennis ruimte voor een hernieuwde visie op haar gedrag en persoonlijke groei.” schrijft Dominique Deinum over afl. 4 van ‘Diep’ met Anouk Hoogendijk.

LEES VERDER
hoe kom ik tot rust

‘Diep’ afl. 3: Hoe kom ik meer tot rust?

Door Kimberley Ring

Wat vond kijkster Kimberley Ring van afl. 3 van ‘Diep’: de zoektocht naar rust van Nienke Plas? ”Bijzonder om te zien hoe Nienke, naarmate de nacht vorderde, ze haar levensvraag steeds aanpaste en meer tot de kern kwam.”

LEES VERDER
Angst voor de toekomst

‘Diep’ afl.2: Waarom heb ik angst voor de toekomst?

Door Demi Beurskens

Demi Beurskens volgde de zoektocht van Koen Kardashian, aflevering #2 van het programma Diep. Demi: ”Je ziet in zijn gezichtsuitdrukking dat hij ergens komt waar hij nog niet geweest.”

LEES VERDER
genieten

‘Diep’ afl.1: Hoe geniet ik meer van het leven?

Door Dominique Deinum

Omdat we houden van levensvragen, volgen we het EO-programma ‘Diep’ op de voet. Dominique bekeek de aflevering met Dennis Schouten over genieten van het leven.

LEES VERDER
Coronacrisis eenzaamheid

Maakt de coronacrisis ons eenzaam?

Door Jeannette Helms

Ben jij je sinds de coronacrisis ook meer alleen gaan voelen? Redacteur Michelle herkent zich in het verhaal van de introverte Jeannette Helms: de coronacrisis leerde haar dat eenzaamheid iets heel anders is dan ze eerder dacht.

LEES VERDER
Relatie problemen

Een relatie zonder relatieproblemen, hoe doe je dat?

Door Annelies de Jong

De meeste relaties kennen naast mooie momenten ook problemen. Kun je überhaupt een relatie hebben zónder relatieproblemen, vroegen we ons af? Psychologe Annelies de Jong geeft antwoord.

LEES VERDER
Thuiswerken

Wat betekent het nieuwe normaal voor mij? Deel 4: studie & werk

Door Pedro de Bruyckere

Online werken en leren is de afgelopen maanden in een versnelde ontwikkeling gekomen. Daarmee neemt virtueel contact steeds vaker het fysieke contact over. Wat voor een invloed heeft dit op onze studie, werk en welzijn? We vroegen het aan onderwijspsycholoog Pedro de Bruyckere.

LEES VERDER
Deugt de mens

Deugt de mens?

Door Pieter Vos

Standbeelden worden neergehaald. Grote leiders die weliswaar een deel van de (wereld)bevolking veel goeds hebben gebracht, deugden op andere fronten niet. Veel heldendaden blijken gepaard te gaan met onderdrukking, uitbuiting en verwoesting. Kan een mens heilig genoeg zijn voor een standbeeld?

LEES VERDER
het nieuwe normaal

Wat betekent het nieuwe normaal voor mij? Deel 3: vriendschap

Door Alie Lassche

Terug naar het nieuwe normaal. Wat betekent dit voor mijn (nieuwe) vriendschappen? Promovenda Alie Lassche schrijft voor ons over tegenstrijdige verlangens en vriendschap in een anderhalvemeter-samenleving.

LEES VERDER