Geschreven door Redactie / 

21 november 2017 / 

Mensachtige robot doet back-flip

Het ziet er griezelig menselijk uit: een robot die allerlei sprongen uitvoert, zelfs van een halve draai en een heuse back-flip (salto achterover). Het gaat om een onlangs gepubliceerde video van de humanoïde robot Atlas (zie hieronder).

Atlas is ontworpen om noodsituaties op te kunnen nemen waar het leven van de mens normaal gesproken in gevaar zou komen. Zoals gebouwen binnen gaan die zijn afgebrokkeld na een aardbeving, of om contact te leggen met patiënten met dodelijke, zeer besmettelijke ziekten. Dat schrijft Live Science.

De humanoïde robot Atlas oogt misschien nog niet als een topatleet, maar komt toch al met behoorlijk wat lenigheid voor de dag. (video: Boston Dynamics)

Mensachtige vermogens

Atlas is ongeveer anderhalve meter hoog en weegt 75 kilogram. Hij kan navigeren, maar heeft ook andere mensachtige vermogens, zoals gevoel voor evenwicht. Hij is bestand tegen omvallen als hij een duw krijgt en kan bij een val weer omhoog komen. De huidige versie van Atlas is nog niet zo lenig als de gemiddelde mens, schrijft Live Science. Toch is deze nieuwe versie van Atlas al een flinke verbetering ten opzichten van zijn oudere voorganger. In 2013 woog de toenmalige versie van Atlas nog 150 kilo en had hij een stroomkabel nodig om te kunnen functioneren.

(Bron en meer lezen: Live Science)

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!