21 redenen om (niet) in God te geloven

Home | 21 redenen om (niet) in God te geloven

Er zijn veel redenen waarom mensen niet in God geloven, of twijfelen aan zijn bestaan. Hoe kan God goed zijn als er zoveel kwaad in de wereld is? En wat moet je met de Bijbel; er zijn immers allerlei heilige boeken? Hoe weet je dan wat waar is? En een intuïtie dat God bestaat, dat is biologisch goed te verklaren. Het boekje ‘Altijd groter’, dat vorige week verscheen, bespreekt 21 redenen om (niet) in God te geloven.

‘Altijd groter’ is geschreven door theoloog Marinus de Jong. Het boekje is gebaseerd op een reeks blogs die De Jong schreef voor Visie (EO). Thema’s die langskomen zijn onder meer: Gods goedheid en almacht, gebedsverhoring, wonderen, het ontstaan van de kosmos, evolutie en goed en kwaad.

God is ongrijpbaar

In ‘Altijd groter’ doet De Jong geen poging om de argumenten tegen God te ontkrachten. Evenmin is het boekje een opsomming van argumenten waarom geloven in God onzinnig is. De Jong probeert eerder aan te tonen dat God ongrijpbaar is. Hij ontsnapt namelijk steeds weer aan onze beelden en laat zich niet vangen in onze overtuigingen, aldus de omslag van het boekje.

‘Altijd groter’ verscheen bij uitgeverij Vuurbaak, in samenwerking met Visie. Marinus de Jong (1986) is theoloog en werkt als promovendus aan de Theologische Universiteit Kampen. Hij gaat regelmatig voor in kerkdiensten en is medeoprichter en blogger van Niets Nieuws. Marinus is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Utrecht.

Wat vind jij? Mag je iemand belachelijk maken om zijn geloof? Klik hier!

Redactie

De redactie van De Grote Vragen bestaat uit mensen met hart voor jongeren en hun grote (levens)vragen. De Grote Vragen is een initiatief van ForumC, centrum voor vraagstukken op het snijvlak van wetenschap, samenleving en geloof.

1 reactie

  1. […] Zie ook: 21 redenen om (niet) in God te geloven […]

Laat een reactie achter

Ontvang wekelijks een portie denkvoer in je mailbox.

Zo blijf je op de hoogte van nieuwe artikelen, video's, podcasts en cursussen.