Generic selectors
Exact matches only
Zoek een titel
Zoek in de Gestelde Vragen
Zoek een Artikel
Zoek naar Thema's
Filter by Categories
Mensbeeld
Nieuwsberichten
Relatie
Religie
Samenleving
Technologie
Uitgelicht
Wetenschap
Zingeving

The Case for Christ: cursus over de opstanding

06 04 2018

Ben jij geïnteresseerd in Jezus? In wie hij was, of hij echt geleefd heeft? In wat er waar is van datgene wat hij over zichzelf beweerde? Of hij bijvoorbeeld echt opgestaan is uit de dood? Dan is de cursus ‘The Case for Christ’ misschien iets voor jou. Deze cursus is onlangs gelanceerd door de website IkzoekGod.nl. De cursus is opgebouwd rond het gelijknamige boek (in het Nederlands: ‘Bewijs genoeg’) van Lee Strobel.

Het boek ‘The Case for Christ’ levert al zo’n 20 jaar gespreksstof op. Het is het verhaal van de atheïstische rechtbankverslaggever, Lee Strobel. Na de bekering van zijn vrouw begint hij aan een zoektocht naar de waarheid die het christendom claimt te bezitten. Hij ondervraagt dertien wetenschappers en wil vooral weten wat er nu écht bekend is over Jezus. Vorig jaar werd Strobels boek verfilmd. In Nederland is de dvd ‘The Case for Christ’ verkrijgbaar via Neema.

Bekijk hierboven de trailer van de verfilming van ‘The Case for Christ’.

Bewijs van Jezus’ dood en opstanding

In de door IkzoekGod.nl ontwikkelde cursus, worden vragen gesteld over het bewijs van Jezus’ dood en opstanding. Want het christendom staat en valt met Jezus’ opstanding. Hoe integer zijn de getuigenverslagen over Jezus’ leven? Hoe kunnen de evangeliën betrouwbaar zijn overgeleverd? Was Jezus wel echt dood? Is Hij misschien weggehaald uit het graf door zijn leerlingen, zodat het verhaal zou kloppen? Wie deelneemt aan de cursus mag deze vragen zelf gaan onderzoeken. De input bestaat onder meer uit gegevens uit het boek, Bijbelteksten, historische gegevens en scènes uit de film.

Geïnteresseerd? Ga direct naar de cursus.

Als deelnemer aan de cursus krijg je een e-coach die jou één op één begeleidt. Bij hem of haar kun je je vragen en bedenkingen kwijt. Net als de andere cursussen van IkzoekGod.nl, is ook ‘The Case for Christ’ gratis, meldt de site in een persbericht. IkzoekGod.nl is een beweging die online zoekers helpt in hun zoektocht naar God en is onderdeel van Agapè.

Lees ook: God bewijzen? Waarom zou ik?

LEES MEER

mm
De redactie van De Grote Vragen bestaat uit mensen met hart voor jongeren en hun grote (levens)vragen. De Grote Vragen is een initiatief van ForumC, centrum voor vraagstukken op het snijvlak van wetenschap, samenleving en geloof.
Meer van Redactie
Aantal reacties: Oeps, nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *