Geschreven door Redactie / 

3 april 2018 / 

Spinvis vangt millennialstress in een liedje

Last van stress? Niet? Nou, dan word je het wel van dit nieuwe liedje van Spinvis. De muzikant pakte zeven zinnen en herhaalde ze eindeloos, op een nerveuze beat. De boodschap? Je moet, je moet, je moet, je moet…! “Je kan alles. Je kan naar school dus dat moet je doen. Je moet een leuke baan. Je moet reizen. Je moet dingen meemaken. Je moet er goed uitzien. Je moet sporten.” Het mantra van de moderne jongere. En millennialstress in een notendop?

Spinvis componeerde het nummer (zie de video hierboven) voor de documentaire ‘Een nieuwe morgen’ van Kim Brand. Dat vertelde hij bij 3voor12 Radio. De film gaat over een bijzonder experiment in een verzorgingstehuis in Utrecht Oost. Jonge woningzoekenden vullen de leegstaande kamers in het verzorgingstehuis op. Zo wonen en leven jong en oud naast elkaar. Een inspirerend experiment voor alle bewoners, zo blijkt uit de documentaire.

Worden we gelukkig van geluk? Bekijk ook deze video.

Serie podcasts over levensvragen

Over het verzorgingstehuis waren meer verhalen te vertellen dan er in de documentaire pasten, constateerde Spinvis. Dus kreeg hij, samen met Kim Brand, het idee om nog eens terug te gaan met een microfoon. Om gesprekken te voeren met de verschillende bewoners, rond een aantal thema’s. Het leidde tot een prachtige serie podcasts over levensvragen. Zo stelde hij aan jongere en oudere bewoners de vraag: “Ben je oud?”. Dan gaf een jongere van 24 de reactie: “Ja, ja, ik ben wel heel oud”, en iemand van 98 antwoordde laconiek: “Nee, helemaal niet”.

In totaal maakte Spinvis vijf afleveringen van de podcast over het bejaardentehuis. De stemmen uit de podcast samplede en gebruikte hij voor het nummer ‘Je Kan Alles’.

Volg jij ons al op Facebook? Klik hier en like onze pagina!

(Bron en meer lezen: 3voor12)

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!