Generic selectors
Exact matches only
Zoek een titel
Zoek in de Gestelde Vragen
Zoek een Artikel
Zoek naar Thema's
Filter by Categories
Mensbeeld
Relatie
Religie
Samenleving
Technologie
Uitgelicht
Wetenschap
Zingeving

ARCHIVE

 • Posted on August 13, 2018 12:30 pm
  mm
  1
  Gek als je gelooft

  Op 30 oktober vindt in debatcentrum Rode Hoed in Amsterdam het Nationaal Religiedebat plaats. Het thema is: 'Ben je gek als je gelooft?'. We vroegen diverse godsdienst-experts naar hun antwoord op deze vraag. Hanneke Schaap-Jonker, rector van het Kennisinstituut christelijke ggz, trapt af. Geloven is niet afwijkend, schrijft ze. En gelovigen zijn niet gek. Ben jij het met haar eens?

 • Posted on June 28, 2018 2:00 pm
  mm
  No comments
  Zeeland

  De ‘atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse is dinsdag op 70-jarige leeftijd overleden. Hendrikse kwam in 2006 landelijk in het nieuws nadat hij onthulde dat hij niet gelooft dat God bestaat. Binnen de PKN, waar hij predikant was, leidde zijn onthulling tot veel onrust. Toch kwam het nooit tot een schorsing of afzetting. Hendrikse was voorganger van de remonstrants-vrijzinnige gemeenten in Middelburg en Zierikzee.

 • Posted on June 28, 2018 9:00 am
  mm
  No comments
  Muziek luisteren

  Bestaat God? Ja en nee, zegt godsdienstfilosoof en theoloog Taede Smedes. Hij gelooft wel in God, maar niet in de vorm van een persoonlijk, almachtig en alwetend wezen. Smedes noemt zichzelf dan ook een 'post-theïst'. Maar het woord God, dat wil hij niet kwijt.

 • Posted on June 19, 2018 9:00 am
  mm
  No comments
  Schepping van Adam

  Heeft de wetenschap niet al lang bewezen dat God niet kan bestaan? Nee hoor, zegt filosoof Emanuel Rutten. Wetenschap helemaal niet in strijd met geloof in God. Sterker nog, hij noemt dat een moderne mythe. Vanavond (19 juni) gaat Rutten in debat met atheïst René Gabriëls, in Maastricht.

 • Posted on June 15, 2018 9:00 am
  mm
  No comments
  Kerkhof

  Is God dood of leeft hij nog? Over deze vraag gaat atheïst René Gabriëls in debat met de gelovige Emanuel Rutten, komende dinsdagavond 19 juni in Maastricht. Een debat rond het gedachtegoed van filosofen als Nietzsche en Kant. Een debat ook, over de vraag of je God kunt bewijzen. Het event 'God: dead or alive?" wordt georganiseerd door studentenvereniging Lux ad Mosam in samenwerking met De Grote Vragen.