Generic selectors
Exact matches only
Zoek een titel
Zoek in de Gestelde Vragen
Zoek een Artikel
Zoek naar Thema's
Filter by Categories
Mensbeeld
Relatie
Religie
Samenleving
Technologie
Uitgelicht
Wetenschap
Zingeving

ARCHIVE

 • Posted on August 13, 2018 12:30 pm
  mm
  1
  Gek als je gelooft

  Op 30 oktober vindt in debatcentrum Rode Hoed in Amsterdam het Nationaal Religiedebat plaats. Het thema is: 'Ben je gek als je gelooft?'. We vroegen diverse godsdienst-experts naar hun antwoord op deze vraag. Hanneke Schaap-Jonker, rector van het Kennisinstituut christelijke ggz, trapt af. Geloven is niet afwijkend, schrijft ze. En gelovigen zijn niet gek. Ben jij het met haar eens?

 • Posted on June 28, 2018 2:00 pm
  mm
  No comments
  Zeeland

  De ‘atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse is dinsdag op 70-jarige leeftijd overleden. Hendrikse kwam in 2006 landelijk in het nieuws nadat hij onthulde dat hij niet gelooft dat God bestaat. Binnen de PKN, waar hij predikant was, leidde zijn onthulling tot veel onrust. Toch kwam het nooit tot een schorsing of afzetting. Hendrikse was voorganger van de remonstrants-vrijzinnige gemeenten in Middelburg en Zierikzee.

 • Posted on June 25, 2018 9:00 am
  mm
  1
  Religie

  Het standpunt dat religie tot geweld leidt, komt steeds vaker voor. Net als de gedachte dat we religie helemaal niet nodig hebben. Medelijden, zorgzaamheid en rechtvaardigheid komen immers ook voor bij dieren? Filosoof Leon de Bruin houdt er een andere mening op na. Volgens hem kun je religie juist zien als goede manier om menselijk geweld te beteugelen.

 • Posted on June 19, 2018 9:00 am
  mm
  No comments
  Wonderen

  Steeds meer mensen twijfelen aan Gods bestaan, zeker in Nederland. Maar hoe zit het met hun argumenten? Zijn die steekhoudend, of niet? We vroegen theoloog Marinus de Jong om te reageren op zijn 'favoriete' argumenten tegen God.

 • Posted on June 19, 2018 9:00 am
  mm
  No comments
  Schepping van Adam

  Heeft de wetenschap niet al lang bewezen dat God niet kan bestaan? Nee hoor, zegt filosoof Emanuel Rutten. Wetenschap helemaal niet in strijd met geloof in God. Sterker nog, hij noemt dat een moderne mythe. Vanavond (19 juni) gaat Rutten in debat met atheïst René Gabriëls, in Maastricht.