Zijn we vervreemd geraakt van ons voedsel?
Christianne Hennipman
Boeren bevinden zich de laatste jaren regelmatig in de beklaagdenbank. Ze zouden het milieu en de biodiversiteit bedreigen en zich weinig aantrekken van dierenwelzijn. Tegelijkertijd gaat vlees - ooit een luxe - zo goedkoop mogelijk over de toonbank. Maar is het zo zwart-wit? Want hoe zit het met ons? Zijn wij vervreemd geraakt van het boerenbedrijf, waar ons voedsel vandaan komt? In deze blog maakt Christianne Hennipman, biologisch boerin, zich sterk voor een eerlijker verhaal over de agrarische sector en ons voedsel.
‘Ik hou van mij’… maar wie ben ik eigenlijk?
Redactie
Alleen al op Instagram zijn meer dan 100 miljoen posts met de hashtag #selflove te vinden. Het geeft aan hoe [...]
Waarom vinden we klimaatactivisten irritant?
Redactie
De laatste maanden zijn er steeds vaker klimaatprotesten, in musea en in steden, maar ook door snelwegen te blokkeren. Maar wat vinden 'we' eigenlijk van die protesten, vroeg onze stagiair Patricia zich af. Waarom vinden veel mensen klimaatactivisten irritant?
‘Ik ben zo gelukkig, dat ik kan sterven’
Redactie
Ze noemt zichzelf een ongelofelijk tevreden mens. Iemand die veel momenten van echt, diep geluk kent. In feite is ze klaar is om te sterven, al is het daar nog te vroeg voor. Toch heeft Petra De Sutter, fertiliteitsdeskundige en denker, ook zorgen om deze wereld. “We zullen moeten redden wat er te redden valt.”