• Hondenpoep

  Poep op de stoep

  Rinke Verkerk

  Hoe geef je een positieve draai aan een -eerst- ongemakkelijke situatie? Over die vraag schrijft journaliste Rinke Verkerk. Ze hield deze column een maand geleden tijdens een debat op de Universiteit Utrecht tijdens de Maand van de Filosofie.

 • Bankje park

  Hannesen, hakkelen en mompelen…

  Nadine Boers-de Graaf

  Soms kom je in situaties terecht waarin je als vanzelf begint te stuntelen. Bijvoorbeeld wanneer iemand iets met je deelt wat jij totaal niet zag aankomen. Plotseling staan we dan met onze mond vol tanden. Volgens psychotherapeut Nadine Boers is dat niet erg. Volgens haar moeten we samen meer durven hannesen, hakkelen en mompelen.

 • Stuntelen

  Gewoon een mens van vlees en bloed

  Annette Akkerman

  Stuntelen doen we allemaal. Vaak schamen we ons ervoor. We denken dat we door ons gestuntel een raar beeld van onszelf neerzetten. Maar is dat ook zo? Annette Akkerman denkt van niet. Stuntelen hoeft ├ęcht niet altijd tegen je te werken.

 • Stuntelende mens

  Ik stuntel, dus ik ben?

  Nicolette Hijweege

  'Ik stuntel, dus ik ben'. Dat is dit jaar het thema van de Maand van de Filosofie. Een thema waar psychologe Nicolette Hijweege gemengde gevoelens bij heeft. Waarom zou je je eigen gestuntel willen omarmen, vraagt ze zich af.

 • Stuntelende mens

  Blogwedstrijd: De stuntelende mens

  Redactie

  Wil jij met jouw blog op De Grote Vragen? Dat kan in april tijdens de Maand van de Filosofie. Stuur nu jouw blog in van maximaal 1000 woorden bij het thema 'De stuntelende mens'. De beste blogs worden gepubliceerd.