Generic selectors
Exact matches only
Zoek een titel
Zoek in de Gestelde Vragen
Zoek een Artikel
Zoek naar Thema's
Filter by Categories
Mensbeeld
Relatie
Religie
Samenleving
Technologie
Uitgelicht
Wetenschap
Zingeving

ARCHIVE

 • Posted on July 19, 2018 1:45 pm
  mm
  No comments
  Plastic soup

  Technologie heeft onze wereld enorm veranderd. Het is intussen overal. Maar hoe goed is technologie eigenlijk voor ons? Is het alleen maar hosanna, of kleven er ook nadelen aan al ons technologiegebruik? Techniek-filosoof Christine Boshuijzen van de Technische Universiteit Eindhoven vraagt zich af of we met technologie de wereld niet om zeep helpen.

 • Posted on July 13, 2018 1:42 pm
  mm
  No comments

  We leven in een tijd van fitgirls en fitboys. Een tijd ook, van leefstijl-apps die onze gezondheid bewaken en sturen. Apps die ons helpen met afvallen. Maar hoe goed zijn die apps eigenlijk voor ons? We vroegen het technologie-expert Jilles Smids.

 • Posted on July 10, 2018 1:40 pm
  mm
  No comments

  Robots zijn nieuwe dieren, volgens Chris Verhoeven, docent robotica aan de TU-Delft. En wij mensen zijn hun schepper. Dat maakt robots een volgende stap in de evolutie, zegt hij. Met een grote verantwoordelijkheid voor de mens, want wij geven robots hun gedrag. Maar wat betekent dat eigenlijk?

 • Posted on June 7, 2018 2:43 pm
  mm
  No comments
  Human android

  Technologie raakt steeds meer verweven met wie wij zijn en wat we doen. Robots rukken op en gaan zich, is de verwachting, met mensen vermengen. Maar wat betekent dit voor ons mensen? Voor wie wij zijn en voor waar wij in geloven? Over deze vragen moeten wij nadenken, vindt Eric van den Berg, hoofdredacteur van katholiek.nl. Gelovigen in het bijzonder.

 • Posted on May 31, 2018 4:00 pm
  mm
  No comments
  Verlosser

  In onze cultuur speelt technologie een érg belangrijke rol. Sterker nog, we kunnen niet meer zonder. Religie daarentegen beschouwen we in onze tijd als achterhaald. Maar betekent dit dat we ook echt niet religieus meer zijn? Techniek-antropoloog Michiel van Well denkt van wel. We verwachten onze 'verlossing' van technologie, stelt hij.