Is wetenschap onze enige bron van kennis?
Redactie
Is de Wetenschap onze enige manier om aan kennis te komen? Of zijn er nog andere bronnen van kennis? Volgens Jeroen de Ridder, filosoof en verbonden aan de Vrije Universiteit (VU) zijn er ook andere bronnen. Welke zijn dat? En hoe betrouwbaar zijn ze?
De Godspot bestaat. Niet in je brein, maar in je hart
Redactie
Dinsdag 30 oktober vond het Nationaal Religiedebat 2018 plaats over de ‘Godspot’. Met ruim 150 gasten was het 'volle bak' in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Lees en luister naar wat de breinwetenschappers Michiel van Elk en André Aleman en filosoof Désanne van Brederode over god en je hersenen te zeggen hebben.
Maakt de wetenschap God overbodig?
Laurens van Lavieren
Maakt de wetenschap God overbodig? Voorganger en studentenpastor Laurens van Lavieren denkt van niet. Volgens hem gaan we, dankzij wetenschappelijke ontdekkingen, juist het mysterie weer zien. Dankzij de wetenschap krijgen we weer oog voor wonderen. En wat God betreft? Daarover zegt hij: je ziet wat je wilt zien.
Hoe transplanteer je een hoofd?
Redactie
Hoe transplanteer je een hoofd? Kan dat überhaupt? Het lijkt een onderwerp dat eerder thuishoort in horrorfilms dan in de medische wetenschap. Toch is de Italiaanse arts Sergio Canavero ervan overtuigd dat het transplanteren van hoofden kan. Hij wil het zelfs op levende mensen gaan uitproberen. Daarover schrijft Wetenschap in Beeld.