Geschreven door Redactie / 

27 november 2017 / 

Vlaams onderzoek, boek en theatertour rond grote levensvragen

‘Wat is de zin van mijn leven?’ ‘Zullen mijn (klein)kinderen nog veilig kunnen leven?’ ‘Hoe lang blijft onze aarde nog leefbaar?’ Zomaar een greep uit de vragen die naar boven kwamen tijdens een onderzoek rond grote levensvragen dat eerder dit jaar werd uitgevoerd onder duizend Vlamingen. Het onderzoek resulteerde in een onderzoeksrapport, een boek en een theatertour, allemaal onder de noemer De Grote Levensvragen.

In het boek ‘De Grote Levensvragen’, dat dit najaar uitkwam bij Uitgeverij Lannoo, komen veertien zogeheten zinvragers en zinvinders aan het woord. Onder hen bekende Vlamingen als psychiater Dirk De Wachter en kerkjurist Rik Torfs. Zij gaan in op vragen als: heeft het leven zin, is er iets dat ons overstijgt, waarom is er zoveel kwaad in de wereld, is er leven na de dood, waarom zijn we zo angstig, geloven we nog wel in onze maatschappij en: hoe kunnen we gelukkig worden? Alle geïnterviewden gaan op hun manier op zoek naar een betekenisvol antwoord op deze levensvragen. Verder geeft het boek een samenvatting van het gehouden onderzoek.

Lees ook: Wat is de zin van ons leven?

Zullen mijn kinderen en kleinkinderen nog veilig kunnen leven? En hoe houden we de aarde leefbaar? Deze en andere vragen komen aan bod in het Vlaamse onderzoek De Grote Levensvragen.

Op zoek naar antwoorden

De theatertour – die loopt tot eind april 2018 – ligt in het verlengde van het boek. Journaliste en tv-maker Friedl’ Lesage interviewt diverse gasten en gaat met hen op zoek naar antwoorden op grote levensvragen. Onder de gasten bevinden zich Dirk de Wachter en Rik Torfs, maar ook filosofen Maarten Boudry en Ignaas Devisch, boeddhist Edel Maex en de Antwerpse priester Johnny De Mot. De interviews worden omlijst met live muziek en kunst.

Meer informatie over het onderzoek ‘De Grote Levensvragen, het boek en de theatertour is te vinden op: www.degrotelevensvragen.be

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!