Wat is de Grote Vragen?

Home | Wat is de Grote Vragen?

Waarom ben ik hier op aarde? Maakt de techniek betere mensen? Is er een God? Wat is geluk?
Grote vragen waar iedereen wel eens over nadenkt. De zogenaamde ”trage vragen”, waar je geen of niet direct een antwoord op vindt. 

De Grote Vragen is een online omgeving waar (met name) jonge mensen kunnen nadenken over grote vragen. Op deze site vind je inspirerende artikelen en video’s van denkers, wetenschappers en deskundigen uit verschillende vakgebieden en levensbeschouwingen. Zij geven je denkrichtingen en willen jou steunen bij je denken over grote vragen. 

Praat mee op Facebook, Twitter en Instagram. Of stel jouw eigen grote vraag hier

Waarom de Grote Vragen?

Uit onderzoek (Young and holy, 2017) blijkt dat jongvolwassenen vaak niet goed weten waar ze met hun levensvragen terecht kunnen. Vroeger was de kerk de aangewezen plek om je zoektocht naar zingeving te starten. Maar dat is niet meer vanzelfsprekend. Daarnaast zitten, zowel gelovige als niet-gelovige millennials, niet meer te wachten op één pasklaar antwoord. 

Met De Grote Vragen willen wij een online, open, veilige plek zijn waar je kunt bezinnen op de grote vragen die raken aan zingeving, wetenschap en maatschappij. 

“De Grote Vragen inspireert, zet aan tot open gesprekken, debat en discussie over grote vragen en streeft naar verbinding.”

Wie zijn wij?

De redactie van De Grote Vragen is onderdeel van ForumC, centrum voor grote vragen op het snijvlak van geloof, wetenschap en samenleving. Samenwerkingspartner binnen De Grote Vragen is Agapè met de cursusomgeving en e-coaching van IkzoekGod.nl. Agapè draagt bij aan de interactie op de website om meer mensen in Nederland in aanraking te brengen met het christelijk geloof.
Als technische partner is Jesus.net betrokken, dat het internet gebruikt om mensen wereldwijd te informeren over, en in aanraking te brengen met het christelijk geloof.