Wat is de Grote Vragen?

Home | Wat is de Grote Vragen?

Waarom ben ik hier op aarde? Hoe voorkom ik een burn-out? Is er een God? Wat is geluk?
Grote vragen waar iedereen wel eens over nadenkt. De vragen waar je geen of niet direct een antwoord op vindt. 

Onze redactie bestaat uit twintigers en dertigers die op zoek gaan naar denkrichtingen voor grote vragen die raken aan wetenschap, samenleving en mens-zijn. We bevragen wetenschappers, denkers en ervaringsdeskundigen vanuit verschillende vakgebieden en levensbeschouwingen. Met als resultaat inspirerende artikelen en video’s die we graag met je delen om je te steunen in jouw zoektocht.  

Praat mee op Facebook, Twitter en Instagram. Of stel jouw eigen grote vraag hier

Waarom de Grote Vragen?

Uit onderzoek (Young and holy, 2017) blijkt dat jongvolwassenen vaak niet goed weten waar ze met hun levensvragen terecht kunnen. Vroeger was de kerk de aangewezen plek om je zoektocht naar zingeving te starten. Maar dat is niet meer vanzelfsprekend. Daarnaast zitten, zowel gelovige als niet-gelovige, millennials niet meer te wachten op één pasklaar antwoord. 

Met De Grote Vragen willen wij een online, open, veilige plek zijn waar je kunt bezinnen op de grote vragen die raken aan zingeving, wetenschap en maatschappij. 

“De Grote Vragen inspireert, zet aan tot open gesprekken, debat en discussie over grote vragen en streeft naar verbinding.”

Initiatief

De Grote Vragen is een initiatief van ForumC, centrum voor grote vragen op het snijvlak van geloof, wetenschap en samenleving. Samenwerkingspartner binnen De Grote Vragen is Agapè met de cursusomgeving en e-coaching van IkzoekGod.nl. Agapè wil mensen in Nederland beter bekend maken met het christelijk geloof.
Als technische partner is Jesus.net betrokken, dat het internet gebruikt om mensen wereldwijd te informeren over, en in aanraking te brengen met het christelijk geloof.