fbpx

Wat is de Grote Vragen?

Home | Wat is de Grote Vragen?

WAT IS DE GROTE VRAGEN?

Waarom ben ik hier op aarde? Heeft het leven zin? Is er iets dat ons overstijgt? Hoe kan ik gelukkig worden? Is er leven na de dood? Waarom is er zoveel kwaad in de wereld? Hoe ziet de toekomst eruit? Zijn wij als mensen nog wel in staat om goed met elkaar samen te leven? Het zijn van die grote vragen waar iedereen wel eens over nadenkt. Dat blijkt ook uit onderzoeken: dat grote vragen breed voorkomen in de samenleving. Uiteindelijk zoekt ieder mens naar betekenis, hetzij van zijn of haar leven, hetzij van de dingen die gebeuren.

Op deze site vind je geen pasklare antwoorden op grote vragen, maar wel allerlei inspirerende artikelen en video’s. Een belangrijke rol is weggelegd voor denkers en deskundigen uit verschillende (wetenschappelijke) vakgebieden. Zij geven hun mening en laten zien welke antwoorden op grote vragen mogelijk zijn. Zo helpen zij jou bij jouw denkproces over grote vragen. Tenminste, dat hopen we! Uiteraard kun je reageren en meediscussiëren: onder ieder artikel, maar ook op Facebook, Twitter en Instagram. Verder is er de mogelijkheid om jouw eigen grote vragen (hier) te stellen. Wij gaan vervolgens op zoek naar bezielende denkers om op jouw grote vragen te reageren.

Via deze website willen we het voeren van open gesprekken tussen mensen met verschillende meningen en levensovertuigingen stimuleren. Daarbij gaan we ervan uit dat er meerdere antwoorden op grote vragen bestaan. Ieder antwoord heeft het recht om er te zijn. We hopen dan ook dat deze website jou een open omgeving biedt voor het stellen van, en nadenken over jouw grote vragen en het opdoen van inspiratie voor jouw denkproces.

Zoeken naar betekenis!

De Grote Vragen is opgezet als online omgeving waar (met name) jonge mensen kunnen nadenken over grote vragen en zelf hun grote vragen kunnen stellen. De redactie van De Grote Vragen is onderdeel van ForumC, centrum voor grote vragen op het snijvlak van geloof, wetenschap en samenleving. Samenwerkingspartner binnen De Grote Vragen is Jesus.net, dat het internet gebruikt om mensen wereldwijd te informeren over, en in aanraking te brengen met het christelijk geloof.

“De Grote Vragen inspireert, zet aan tot open gesprekken, debat en discussie over grote vragen en streeft naar verbinding. De Grote Vragen zoekt naar betekenis!”

Geef je mening of stel jouw grote vraag!

Uiteraard zijn we benieuwd wat jij van deze website vindt. Maar ook wat de grote vragen zijn die jou soms (of vaak) bezighouden. Heb je vragen, of wil je meer weten over iets wat je op de site hebt gezien of gelezen? Zou je graag aan De Grote Vragen willen meewerken, of heb je ideeën hoe we deze website kunnen verbeteren? Laat het ons weten via het contactformulier, of neem contact met ons op via Facebook. We komen graag met je in contact!