Waarom ben ik hier op aarde? Hoe voorkom ik een burn-out? Is er een God? Wat is geluk? Grote vragen waar iedereen wel eens over nadenkt en waar je geen of niet direct een pasklaar antwoord op vindt. 

De Grote Vragen is een online omgeving waar je kunt bezinnen op de grote vragen. Ons uitgangspunt is dat het christelijk geloof daarin een waardevolle bijdrage levert maar we zoeken ook de verbinding met andere levensbeschouwingen.

Onze redactie bestaat uit twintigers en dertigers die op zoek gaan naar denkrichtingen voor vragen die raken aan wetenschap, samenleving en zingeving. We bevragen wetenschappers, denkers en ervaringsdeskundigen vanuit verschillende vakgebieden en levensbeschouwingen. Met als resultaat inspirerende artikelen en video’s die we graag met je delen om je te steunen in jouw zoektocht.

Praat mee op Facebook, Twitter en Instagram. Of stel jouw eigen grote vraag hier.

Waarom de Grote Vragen?

Vroeger was de kerk de aangewezen plek om je zoektocht naar antwoorden op levensvragen te starten. Maar dat is niet meer vanzelfsprekend.

Uit onderzoek (Young and holy, 2017) blijkt dat jongvolwassenen vaak niet goed weten waar ze met hun levensvragen terecht kunnen. Terwijl het juist de vragen zijn die mensen met elkaar verbinden. Het kan eenzaam en verloren voelen wanneer je er met niemand over kunt praten.

Uit ditzelfde onderzoek blijkt ook dat jonge mensen steeds meer waarde hechten aan de betrouwbaarheid van informatie. Met De Grote Vragen willen wij een online, open, veilige  plek zijn waar je betrouwbare blogs en artikelen vindt die je ondersteunen in je zoektocht.

"De Grote Vragen inspireert, zet aan tot open gesprekken, debat en discussie over grote vragen en streeft naar verbinding."

Initiatief

De Grote Vragen is een initiatief van ForumC, centrum voor grote vragen op het snijvlak van geloof, wetenschap en samenleving. Samenwerkingspartner binnen De Grote Vragen is Agapè met de cursusomgeving en e-coaching van IkzoekGod.nl. Agapè wil mensen in Nederland beter bekend maken met het christelijk geloof.
Als technische partner is Jesus.net betrokken, dat het internet gebruikt om mensen wereldwijd te informeren over, en in aanraking te brengen met het christelijk geloof.