Wat is De Grote Vragen

Wat is De Grote Vragen?

Jongeren hebben veel grote vragen. Dat hadden ze al, maar in deze tijd zéker! Vooral ook over de zin van het leven. Want wat is een écht waardevol leven? Simpele antwoorden op grote vragen zijn er niet, maar er zijn wél antwoorden. Mensen denken tenslotte al eeuwenlang na over grote levensvragen. In allerlei religieuze, levensbeschouwelijke en filosofische tradities zijn antwoorden geformuleerd en doorgegeven. Er valt dus iets te kiezen.

Wat doen we?

Al sinds 2017 helpen we jongen om te kiezen uit de vele antwoorden die er zijn op de grote vragen van het leven.

  • Dat begon met een online platform vol blogs, artikelen en nieuwsberichten over grote vragen.
  • In 2018 ontwikkelden we cursussen voor jongeren, over grote vragen.
  • Vanaf 2019 bouwden we aan een community van jongeren, om samen in gesprek te kunnen over grote vragen.
  • In 2021 organiseerden we ons eerste verdiepingstraject rond de vraag: Hoe krijg ik een goede relatie? Dit verdiepingstraject leverde een aantal mooie podcast-afleveringen op.
  • Sinds 2022 organiseren we verdiepingstrajecten en weekends voor jongeren, begeleid door ervaren coaches, rond de vraag wat het leven écht de moeite waard maakt.
  • Ook bieden we sinds 2022 programma’s aan over zingeving bij onderwijsinstellingen. Bijvoorbeeld het programma Life Worth Living: een vertaling van het gelijknamige programma van Yale University (VS).

Gericht op onderwijs

Sinds 2023 richten we ons met name op het verzorgen van programma’s over zingeving op – en samen met – onderwijsinstellingen: universiteiten, hogescholen en mbo’s. Dat kunnen varianten van het Life Worth Living-programma zijn, maar ook andersoortige trajecten, retraites, gastlessen etc.

Het team

Ons team bestaat uit theoloog en projectleider Laurens van Lavieren, studentenwerker Arjen Zijderveld, humanisticus Tanne Baas, student theologie Patricia Norg, communicatie-expert Gertjan Bijzet en theoloog Mark Shaw. Wil jij ook in ons team? Laten we dan snel koffie drinken! Je kunt ons bereiken via info@degrotevragen.nl of ons contactformulier.

Laurens van Lavieren

projectleider en coach (theoloog)

Gertjan Bijzet

communicatie-expert

Arjan Zijderveld

docent/trainer (studentenwerker)

Patricia Norg

Patricia Norg

stagiair (student theologie)

Tanne Baas

netwerker en coach (humanisticus)

Mark Shaw

vrijwilliger boekenclub (theoloog)

“Op zoek gaan naar zingeving is niet eng. Je komt er juist achter dat iedereen wel bezig is met vragen die er toe doen.”

Robin
Robin

deelnemer verdiepingstraject

De Grote Vragen wordt ondersteund door: