Bank ruilt personeel in voor robots en innovatie

Start | Wetenschap | Bank ruilt personeel in voor robots en innovatie

Raken we onze banen kwijt aan robots? Voorlopig niet, schreven we vorige week. Toch is robotica in opkomst op de werkvloer… helaas ook ten koste van banen. Zo gooide financiële dienstverlener Kas Bank het roer drastisch om. Het personeelsbestand werd teruggebracht van 700 naar 470 mensen en de bank investeerde fors in een innovatielab, robotica en blockchain-technologie.

Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD). Kas Bank kende vorig jaar een financieel dieptepunt, dus ingrijpen was nodig, aldus bestuursvoorzitter Sikko van Katwijk. De bank koos voor een reorganisatie en verhuizing, waarmee in één klap een kostenbesparing gerealiseerd werd én innovatie de ruimte kon krijgen. In een nieuw pand heeft Kas Bank een heus ‘innovatielab’ ingericht, waar jonge medewerkers samen met ondernemers en deskundigen van buiten werken aan ‘blockchain-toepassingen’.

Lees hier meer over de blockchain-technologie

Met robots gaan werken

Eerder al is Kas Bank met robots gaan werken, om het verwerken van effectentransacties sneller en met minder fouten – én minder mensen – te kunnen doen. “We gooien het verleden van ons af”, zegt Van Katwijk. Hij verwacht dat de nieuwe koers goed is voor de bank. De grote vraag blijft hoeveel banen er in de toekomst nog gaan verdwijnen bij de bank, ten faveure van technologie.

(Bron en meer lezen: Financieele Dagblad)

Redactie

De redactie van De Grote Vragen bestaat uit mensen met hart voor jongeren en hun grote (levens)vragen. De Grote Vragen is een initiatief van ForumC, centrum voor vraagstukken op het snijvlak van wetenschap, samenleving en geloof.

Laat een reactie achter

Ontvang wekelijks een portie denkvoer in je mailbox.

Zo blijf je op de hoogte van nieuwe artikelen, video's, podcasts en cursussen.