Cees Dekker: ‘Ik geloof in wonderen’

Start | Wetenschap | Cees Dekker: ‘Ik geloof in wonderen’

Kun je als wetenschapper in God geloven? En in de Bijbel? En zo ja, kun je dan ook geloven dat de wonderen uit de Bijbel echt gebeurd zijn? ‘Ja’, zegt Cees Dekker, hoogleraar moleculaire biofysica aan de Technische Universiteit Delft en winnaar van de Spinozaprijs. Dekker is één van de vijf christelijke wetenschappers die aan het woord komt in het EO-programma ‘Andries en de Wetenschappers’, dat afgelopen najaar te zien was op NPO2.

In het tv-programma ‘Andries en de Wetenschappers’ gaat Andries Knevel in gesprek met vijf wetenschappers die ook christen zijn.

Wat hebben geloof en wetenschap met elkaar te maken? Hebben ze iets met elkaar te maken? Is wetenschap de beste weg om je geloof te verliezen, zoals populaire atheïsten nog wel eens verkondigen? Of zijn er in de wetenschap juist sporen van God op te merken? Hoe gaan wetenschappers die ook christen zijn met deze vragen om? Worden ze serieus genomen door hun vakgenoten? Leven ze in twee werelden, zoals wel eens gesuggereerd wordt, of hebben zij juist door de kennis op hun vakgebied redenen om in God te geloven?

Bijbelse wonderen

Rond deze vragen draait het tv-programma ‘Andries en de Wetenschappers’. Daarin bezoekt EO-interviewer Andries Knevel vijf topwetenschappers, die hij ondervraagt over hun werk en geloof. Met toestemming van de EO mogen wij diverse fragmenten uit deze uitzendingen delen. Vandaag de vraag: kun je als wetenschapper in de Bijbelse wonderen geloven?

Wat vind jij? Reageer hier.

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

1 reactie

  1. Kees op 5 januari 2020 om 15:07

    Cees Dekker is jarenlang het Nederlandse boegbeeld geweest van de ‘intelligent design’ stroming. Hij kwam uiteindelijk tot de conclusie dat hij iets te voorbarig is geweest met het omarmen en promoten daarvan. Intelligent design is geen houdbaar standpunt. Hij had eigenlijk, alvorens dit standpunt hoog van de daken te roepen, zijn huiswerk niet gedaan. Ik weet niet in hoeverre hij ook andere aspecten van het christelijk geloof heeft doorgeprikt dan wel afgezworen. Als hij echter nog steeds beweert in wonderen te geloven, dan komt dat in ieder geval niet geloofwaardig over.

Laat een reactie achter

Ontvang maandelijks een portie denkvoer in je mailbox.

Zo blijf je op de hoogte van nieuwe artikelen, video's, podcasts en cursussen.