Generic selectors
Exact matches only
Zoek een titel
Zoek in de Gestelde Vragen
Zoek een Artikel
Zoek naar Thema's
Filter by Categories
Mensbeeld
Nieuwsberichten
Relatie
Religie
Samenleving
Technologie
Uitgelicht
Wetenschap
Zingeving

Spinvis vangt millennialstress in een liedje

03 04 2018

Last van stress? Niet? Nou, dan word je het wel van dit nieuwe liedje van Spinvis. De muzikant pakte zeven zinnen en herhaalde ze eindeloos, op een nerveuze beat. De boodschap? Je moet, je moet, je moet, je moet…! “Je kan alles. Je kan naar school dus dat moet je doen. Je moet een leuke baan. Je moet reizen. Je moet dingen meemaken. Je moet er goed uitzien. Je moet sporten.” Het mantra van de moderne jongere. En millennialstress in een notendop?

Spinvis componeerde het nummer (zie de video hierboven) voor de documentaire ‘Een nieuwe morgen’ van Kim Brand. Dat vertelde hij bij 3voor12 Radio. De film gaat over een bijzonder experiment in een verzorgingstehuis in Utrecht Oost. Jonge woningzoekenden vullen de leegstaande kamers in het verzorgingstehuis op. Zo wonen en leven jong en oud naast elkaar. Een inspirerend experiment voor alle bewoners, zo blijkt uit de documentaire.

Worden we gelukkig van geluk? Bekijk ook deze video.

Serie podcasts over levensvragen

Over het verzorgingstehuis waren meer verhalen te vertellen dan er in de documentaire pasten, constateerde Spinvis. Dus kreeg hij, samen met Kim Brand, het idee om nog eens terug te gaan met een microfoon. Om gesprekken te voeren met de verschillende bewoners, rond een aantal thema’s. Het leidde tot een prachtige serie podcasts over levensvragen. Zo stelde hij aan jongere en oudere bewoners de vraag: “Ben je oud?”. Dan gaf een jongere van 24 de reactie: “Ja, ja, ik ben wel heel oud”, en iemand van 98 antwoordde laconiek: “Nee, helemaal niet”.

In totaal maakte Spinvis vijf afleveringen van de podcast over het bejaardentehuis. De stemmen uit de podcast samplede en gebruikte hij voor het nummer ‘Je Kan Alles’.

Volg jij ons al op Facebook? Klik hier en like onze pagina!

(Bron en meer lezen: 3voor12)

LEES MEER

mm
De redactie van De Grote Vragen bestaat uit mensen met hart voor jongeren en hun grote (levens)vragen. De Grote Vragen is een initiatief van ForumC, centrum voor vraagstukken op het snijvlak van wetenschap, samenleving en geloof.
Meer van Redactie
Aantal reacties: Oeps, nog geen reacties. Wees de eerste die reageert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *