ViaFestival: Gek van geluk!

Start | Zingeving | ViaFestival: Gek van geluk!

We worden dagelijks aangespoord om geluk te zoeken, te maken of te ervaren. Maar kun je je eigen geluk wel maken of beïnvloeden? Op 6 april is er een nieuw festival in Utrecht, waar je de proef op de som kunt nemen. Het ViaFestival vindt plaats in de monumentale Jacobikerk in de Utrechtse binnenstad en heeft als thema: ‘Gek van geluk’. Het thema daagt bezoekers uit om na te denken over de waarde van geluk. Hoe ervaar je geluk? En maakt onze zoektocht naar geluk ons gelukkiger of maakt ze ons soms gek?

Wereld van het geluk

Onderdeel van het festival is een optreden door singer-songwriters Rogier Pelgrim en Maarten van Veen, onder de noemer Pelgrim en Reisgenoot. Het tweetal schuwt de grote vragen niet. Ook geluksonderzoeker Ad Bergsma komt langs. Hij neemt de bezoekers mee in de wereld van het wetenschappelijke onderzoek over geluk.

Gelukservaringen

Daarnaast kunnen de deelnemers, onder de gewelven van het eeuwenoude kerkgebouw, kiezen uit diverse sessies. Zoals poëzie met Kila van der Starre, docent poëzieanalyse aan de Universiteit Utrecht en mede-auteur van het poëzie-doe-boek ‘Woorden temmen’. Of de sessie ‘Spoken word’ met ‘droominee’ Rick Zutphen, maar ook theater met I Love Me. Het geheel wordt omlijst door verschillende gelukservaringen in de zijbeuken van het gebouw, waar bezoekers hun zintuigen kunnen laten prikkelen.

Ook lezen: Zo’n burn-out, dat is toch niets voor jou?

Thema van het nieuwe festival in Utrecht is: ‘Gek van geluk’. Centraal staat de vraag of we ons eigen geluk kunnen maken of beïnvloeden. (Beeld: Giphy)

Grote vragen

De drijvende kracht achter dit festival is het nieuwe platform ViaJacobi. ViaJacobi wil Utrechters een plek bieden om elkaar te ontmoeten en samen na te denken over actuele thema’s en grote vragen. Naast het ViaFestival biedt ViaJacobi in deze maanden verschillende activiteiten aan rondom het thema ‘Geluk’. Zo was er kort geleden een debat met de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter en Zuidas-dominee Ruben van Zwieten. Maar ook een pop-up bookclub. Meer informatie over deze activiteiten is te vinden op: www.viajacobi.nl

Informatie

Voor wie: jong en oud
Wanneer: zaterdagmiddag 6 april 2019
Tijd: 14:00 – 18:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur)
Plaats: Jacobikerk Utrecht
Ticketprijs: € 10 euro (voorverkoop), € 12,50 (deur)
Meer informatie: www.viajacobi.nl

Poster ViaFestival

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Laat een reactie achter

Ontvang maandelijks een portie denkvoer in je mailbox.

Zo blijf je op de hoogte van nieuwe artikelen, video's, podcasts en cursussen.