Geschreven door Redactie / 

27 december 2017 / 

Bisschop: zonder God is het leven zinloos

Het bestaan van een alwetende, alomtegenwoordige en goede God, die alles heeft bedacht en gemaakt, geeft het leven zin. Dat zegt bisschop De Korte van het bisdom Den Bosch vandaag in het Brabants Dagblad. “Wie niet gelooft in God, meent dat er in het leven geen zin is anders dan die je er zelf aan geeft”, aldus de bisschop. Vrijdag publiceert het Brabants Dagblad een langer interview met De Korte.

Wie God loslaat komt in zijn ogen “in de verdamping terecht”. Hij stelt: “Dan ben je als mens alleen in het immens heelal”. Wel geeft hij toe dat christenen het in de afgelopen 500 jaar steeds lastiger hebben gekregen, naarmate onze kennis toeneemt. De realiteit blijkt heel anders te zijn dan mensen altijd vanuit de Bijbel hebben aangenomen. Bisschop De Korte: “Daarmee heeft God voor velen afgedaan. Maar je kunt ook zeggen dat de werkelijkheid alleen maar mysterieuzer is geworden. En de vraag naar de oorsprong van die werkelijkheid alleen maar urgenter.”

Lees ook: Zonder God is het leven willekeurig en zinloos, aldus Gert-Jan Segers

Volgens bisschop De Korte is onze werkelijkheid alleen maar mysterieuzer geworden. En de vraag naar de oorsprong van die werkelijkheid alleen maar urgenter.

God is geen uitvinding van mensen

Voor de bisschop is God geen uitvinding van mensen – in tegenstelling tot het standpunt van de dit jaar overleden predikant en theoloog Harry Kuitert. Maar hoe het precies zit met het ontstaan van de aarde, met hemel en hel, dat durft hij niet te zeggen. Voorzichtig spreekt hij van “Gods werkelijkheid”.

(Bron en meer lezen: Brabants Dagblad)

Redactie

De redactie van De Grote Vragen zijn de vrijwilligers achter de schermen. Ze plaatsten en redigeren content.

Nu jij!

Wat denk jij? Reageer hieronder!